Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δοσίλογοι χωρίς... Ηρωικό παρελθόν

Δοσίλογοι χωρίς ηρωϊκό παρελθόν
 Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Πρέπει να είναι «υπερήφανος» ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι τρισάθλιοι συν αυτώ. Κανείς άλλος δοσίλογος στην Ελληνική και την παγκόσμια ιστορία – κι ήταν πολλοί – δεν υπήρξε τόσο αναιδής ή τόσο απροκάλυπτος. Κρύβονταν όλοι πριν ή μετά την προδοσία. Αυτός δεν μιμήθηκε τον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση, τον Ιούδα. Εκείνοι είτε εξαφανίσθηκαν, είτε αυτοτιμωρήθηκαν μετά την προδοσία. Αυτός ο ελάχιστος μπρος στην ιστορική περίσταση δεν είχε ούτε καν το ηρωικό παρελθόν του Στρατηγού Πετέν πριν την συνθηκολόγηση του με τους Ναζί και την δημιουργία της δοσιλογικής «Δημοκρατίας του Βισί». Ήταν πάντοτε λίγος, εθνομηδενιστής και ενδοτικός. Είναι δε η στάση του και η στάση κάποιου που καπηλεύεται το όνομα «Βενιζέλος» ενώ λέγεται «Τούρκογλου», που έχει γεννήσει αντανακλαστικά άλλοτε ξένα στην Ελληνική κοινωνία.
Σήμερα οι πιο πολλοί Έλληνες που στενάζουν κάτω από την «μπότα» μιας κατοχικής κυβέρνησης, μιλούν, εν πλήρη συνειδήσει, για «Γουδή». Λένε και κάτι άλλο: Πως δύσκολα θα χυθεί ένα δάκρυ αν μια τρομοκρατική οργάνωση από αυτές που άλλοτε, κατά Κουφοντίνα, «σκότωναν για το Σοσιαλισμό», στρέψη τις θανατερές κάννες της στους κυβερνώντες. Κατακριτέο; Μπορεί... Αλλά και φυσιολογικό ως αντίδραση από μια κοινωνία που άλλοτε καταδίκαζε με όλη της την δύναμη την τρομοκρατία. Τώρα απεγνωσμένη πια, την μνημονεύει στις κουβέντες της, απέναντι σε μια κυβέρνηση, με χαρακτηριστικά μιας αμετανόητης ξενοκίνητης χούντας, σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Μια χώρα υπό κατοχή όπου καταστρατηγείται το Σύνταγμα, καταργείται η δικαιοσύνη, δεν λειτουργεί το κράτος, φτωχοποιείται η κοινωνία και αναλαμβάνει δράση ο στρατός. Συνυπεύθυνοι σε αυτό το αληθινό γαϊτανάκι του τρόμου είναι όλοι οι υπουργοί κι όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτόν τον δολοφόνο του ονείρου μας, τον εντολοδόχο του Ράϊχ.
Δεν θα εξαιρεθεί κανείς από το κρεματόριο που αναπόφευκτα θα στήσει η πένα του ιστορικού του μέλλοντος. Κι όλοι αυτοί θα τελειώσουν την ζωή τους, στην κοινή μοίρα των προδοτών. Βυθισμένοι στη χλεύη...
pressit.gr/σχόλιο/δοσίλογοι-χωρίς-ηρωϊκό-παρελθόν.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου