Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Φέτος, χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, που κανονικά θα έπρεπε η "δάδα  της ειρήνης" να φωτίζει την Υφήλιο, οι φωτιές ενός ακήρυχτου -ακόμη - πολέμου ,σιγόκαινε ,τσουρουφλίζοντας τα θεμέλια των πιο ιστορικών λαών της οικουμένης.
Αν είναι  λαϊκισμός να περιγράφεις τη φτώχεια , την ιστορία τη γράφουν όσοι δεν φοβούνται να είναι λαϊκιστές...
Αν είναι χαρακτηριστικό της θεωρητικής προσέγγισης να κάνει
διαπιστώσεις επί της εξαθλίωσης , τότε, στη μάχη είναι πιο απαραίτητοι οι θεωρητικοί από τους ασυνεπείς στρατηγούς  των Εθνών.
Να λοιπόν, που η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου την οποία
προσυπέγραψαν με "θέρμη" οι τρεις συγκυβερνώντες στην Ελλάδα, συναντά παντού  ερμητικά κλειστές πόρτες.
Τούτο σημαίνει ότι οι "αντάρτες των πόλεων" είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, ακριβώς για να παραβιάσουν αυτές τις απαραβίαστες τις πόρτες.
Οι κλειδοκράτορες σφυρίζουν αδιάφορα, και οι μονόφθαλμοι ή "ασθενείς"ενδιαφερόμενοι, είναι εμφανώς απόντες , από μια μάχη με το πολυτιμότερο διακύβευμα:  Να συνεχίσει ο κόσμος με προμετωπίδα την Ευρώπη, την αέναη πορεία στους αιώνες .
Έχει πολυγραφεί ότι οι πρωταίτιοι αυτού εδώ του πολέμου, είναι οι λιγότερο προετοιμασμένοι να διαχειριστούν  τις συνέπειές του.
Τώρα βιώνεται από την Ελληνική κοινωνία στο εσωτερικό μέτωπο , η αδυναμία των φλύαρων προεκλογικώς νυν κυβερνώντων ,  να φέρουν σε πέρας  την υποσχετική με την οποία-θα φανεί αν- υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού, για να επικρατήσουν οριακά.
Αν μπει το θέμα στην πολιτική του διάσταση, η παρούσα Κυβέρνηση, με
τον συγκεκριμένο τρόπο και ρυθμό λειτουργίας, δε  θα παραστεί ως Κυβέρνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Πρέπει να αλλάξουν σχεδόν τα πάντα! Πρέπει να βρει και η εγχώρια πολιτική ζωή, έναν...Καραγκούνη, που θα βάλει το κρίσιμο γκολ σε έναν αγώνα στον οποίο δε θα είναι η χώρα φαβορί  αλλά αουτσάιντερ και θα δώσει ανάσες ανακούφισης σε πιστούς και ''άπιστους'' πολίτες, μιας
δεινοπαθούσας κοινωνίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα μετατρέψει, τους πρώτης ποιότητας -αλλά
εσχάτως-  β' κατηγορίας πολίτες, σε  άναρχη αντιδρώσα μάζα, η οποία όμως δε θα έχει
ούτε στάλα  άδικο, τη στιγμή των ακραίων αντιδράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου