Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Δύο... σε μία ορκωμοσία

Μαζί με το νέο  Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, αναμένεται να ορκιστεί την Πέμπτη, στη θέση του  υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, ο βουλευτής Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο Καρδιτσιώτης βουλευτής είναι προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, καθώς  θεωρείται  σύγχρονος πολιτικός και ικανός . Το τηλέφωνο ήδη έγινε από τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το περιβάλλον του Μαξίμου, από το οποίο επίσης σχολιάζεται ότι ο κ. Τσιάρας έφερε «βόλτα» μια πολύ δύσκολη για τη ΝΔ περιφέρεια, κυριαρχώντας στα πολιτικά κατεστημένα στην Καρδίτσα.
Όμως  άλλο η πολιτική παλαίστρα και άλλο το πολύ νευραλγικό για την Ελλάδα περιβάλλον του Απόδημου Ελληνισμού. Το ΣΑΕ δείχνει εδώ και χρόνια να έχει παρασυρθεί από τις αδυναμίες του. Το μείζον πρόβλημα με τα Ελληνικά Σχολεία της αλλοδαπής παραμένει χρόνιο και έχει αφορμίσει, καθώς οι ελλείψεις σε δασκάλους-λόγω περικοπών κονδυλίων του Υπουργείου Παιδείας- έχουν αυξηθεί. Ακόμη και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δεν εκδηλώνουν  μεγάλο ενδιαφέρον για να μεταναστεύσουν καθώς τα οικονομικά κίνητρα δεν είναι δελεαστικά.
Υπάρχει επίσης μεγάλη επιφύλαξη εκ μέρους των παραγόντων των Ελληνικών Κοινοτήτων, καθώς κατά καιρούς ακούνε υποσχέσεις αλλά  τα διμερή «μνημόνια» που υπογράφονται με  την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, παραμένουν στα χαρτιά. Υπουργοί πάνε κι έρχονται χωρίς να επιτυγχάνεται κάποια βελτίωση ουσίας στα θέματα της Ομογένειας. Υπάρχει ακόμη και θυμός, καθώς -όπως υποστηρίζουν παράγοντες- η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η γενέτειρα χώρα. Πολλάκις  προτείνουν λύσεις και βοήθεια, αλλά εδώ και δεκαετίες, υπερισχύουν τα συμφέροντα ολίγων συνδαιτυμόνων, με πολιτικές ηγεσίες από την Ελλάδα. Το μείζον ερώτημα λοιπόν για το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι μόνον οι πολιτικές επιδεξιότητες προσώπων, αλλά και κατά πόσον θα μετατρέψουν τον Απόδημο Ελληνισμό, σε μοχλό αποκατάστασης της φήμης της χώρας διεθνώς.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου