Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σκληρη γλώσσα από τον Αλέξη Τσίπρα στο βήμα του economist ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου  
«Σταματήστε το θανατηφόρο για την Ελλάδα σχέδιο του μνημονίου». Δεν θα μπορούσε  να είναι πιο ξεκάθαρος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε μιαν ακόμη πρεμιέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Ελληνικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς κοίταξε ίσα στα μάτια κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, από το βήμα της εκδήλωσης του economist και τους προειδοποίησε : «Αν οδηγήσετε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό καιάδα μέσω της ύφεσης, θα την ακολουθήσει εκεί σχεδόν όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα», ήταν το νόημα των όσων είπε… Δίχως να ξεχάσει λέξει από όλα όσα έκαναν την Ελληνική κοινωνία να τον στηρίξει σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ηγέτης της Ελληνικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς στοίχησε τις προειδοποιήσεις του με μήνυμα συνεννόησης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
 «Όσο περισσότερο θα διαρκεί το μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist και υποστήριξε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του Μνημονίου».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας είναι που θα οδηγήσει στο τέλος στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, εξέλιξη που χαρακτήρισε «απευκταία για όλους».

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, την οποία κατηγόρησε ότι κατάφερε να εξαιρέσει τη χώρα από τις «καταρχήν θετικές» αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ για τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο έστειλε «ευδιάκριτο μήνυμα ότι παραιτήθηκε από την Ευρώπη πριν καλά-καλά αναλάβει».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα, πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου