Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δυο βούβαλοι στο βάλτο της φτώχειας




Γιάννης Βασιλακόπουλος
Το Δ. Ν. Τ. και η Γερμανία βρίσκονται πια σε ανοιχτή σύγκρουση, αυτό πλέον είναι προφανές και δεν κάνει κανείς τον κόπο να το κρύψει. Κι όπου Δ. Ν. Τ. στη σκακιέρα του πολέμου ας βάλουμε τις Η. Π. Α. οι οποίες φαίνονται αποφασισμένες να τεμαχίσουν την αλαζονεία, του Βερολίνου…
Οι δυο «βούβαλοι» , όχι εξίσου δυνατοί, τσακώνονται στο βάλτο της φτώχειας με χρονοδιάγραμμα αίματος για τα… βατράχια που, ως τώρα, τσαλαπατιούνται πανικόβλητα. Σήμερα όμως, σε μια δύσκολη και βρώμικη εποχή η επιλογή, για πρώτη φορά, είναι τόσο ξεκάθαρη. Ο Χριστόφορος Κολόμβος, άλλωστε, στο ταξίδι στο άγνωστο, το 1489, είχε και  Χιώτες στην Κορβέτα του. Δεν είχε Ούννους…
Με άλλα λόγια αν αχνοφαίνεται μια λύση σε αυτήν την στημένη σπαζοκεφαλιά – κι αυτή, χωρίς χρονικό προσδιορισμό τέλους- αυτή είναι η προσχώρηση,  όσο είναι καιρός στην Αμερικανική συμμαχία, από τώρα, για να είμαστε και εμείς από τους επίκαρπους της νίκης επί της Γερμανίας, όταν θα συντριβεί το αναγεννηθέν στις ημέρες τις Άνκελας Μέρκελ , ρατσιστικό γονιδίωμα των «Αρίων» Γερμανών.
Ο ι Γερμανοί, όσο τους δίνουμε το δικαίωμα, θα ζητούν μέτρα για ένα «φτιαχτό» χρέος κι αυτό θέλουν να τραβήξει ως τις Γερμανικές εκλογές, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θέλουν ως τότε, να στραγγίξουν την Ελλάδα.
Η λύση όμως θα πρέπει να δοθεί ταχύτερα. Τώρα… Χθες… Ας γίνουν οι Γερμανοί παίγνιο στα χέρια μιας νέας χαλύβδινης συμμαχίας που θα απλώνεται πέρα από τον Ατλαντικό – αντί να είμαστε εμείς παίγνιο στα τρεμάμενα χέρια μιας συμπλεγματικής Ανατολικογερμανίδας.  Ας ξεμπερδέψει η Ευρώπη από την αρρωστημένη Γερμανική αλαζονεία, για να βαδίσει  το δρόμο της, με λιγότερο αίμα και φτώχεια.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου