Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικές … λακκούβες με Γερμανικά λασπόνερα



Γιάννης Βασιλακόπουλος

Κάθε αράδα που γράφω σε τούτη την φιλόξενη και κυρίως απόλυτα ακηδεμόνευτη , δημοσιογραφική γωνιά του no comments μοιάζει, τελικά, με κομμάτι «ημερολογίου της κατοχής»- της δεύτερης Γερμανικής Κατοχής στην  Ελλάδα. Κι όπως στην πρώτη αντίστοιχη εβδομήντα – ένα χρόνια πριν, συναντώνται και σήμερα κατάσκοποι και δοσίλογοι, να κάνουν πάρτι, Έλληνες πολιτικοί να… χορεύουν στη βροχή και εκπρόσωποι των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων να επιχειρούν να απονομιμοποιήσουν κάθε ίχνος πολιτικής, Συνταγματικής  και θεσμικής ομαλότητας στη χώρα μας… Η βροχή όμως δημιουργεί λακκούβες κι ενώ η Γερμανική κατοχή απλώνεται σα σκοτεινή νύχτα σε όλη την χώρα, οι πρόθυμοι τσαλαβουτούν αδέξια στη γλοιώδη  μάζα της λάσπης και οι έντιμες φωνές πνίγονται μέσα στα βρομόνερα γιατί δεν συμφέρει τα Γερμανοκρατούμενα «Ελληνικά» Μ. Μ. Ε. να ακουστούν.
Η  «ζώνη του λυκόφωτος» στην οποία βάζουν τη χώρα οι Γερμανοτσολιάδες της πολιτικής και των μίντια  που προωθούν, καθ’ υπόδειξη των αφεντάδων τους στο Βερολίνο,  τα «σωτήρια» μέτρα της… δόσης, περιέχει την πιο μεγάλη Ανθρωπιστική κρίση που χουν ζήσει οι πιο πρόσφατες Ελληνικές γενιές. Περιέχει πείνα, αίμα, εκμαυλισμό, εκβιασμούς. Να, για παράδειγμα σήμερα το περιοδικό Spiegel του Χιτλερίσκου Σόιμπλε, αναφέρει για τον,  δικό τους, πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι «στήνει μπίσνες στην Αθήνα». Λάσπη δε λέω. Αλλά αν έχει το γονιδιακό φιλότιμο της Πηνελόπης Δέλτα, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τους σβήσει από το χάρτη. Αλλιώς θα συμπεράνουμε ότι εκβιάζεται, γιατί έχει… γωνίες από τις οποίες μπορεί να εκβιαστεί. Κάποιοι τον «κρατούν γερά»… Κι αυτό βέβαια τον εμποδίζει να λειτουργήσει πλήρως υπέρ της πατρίδας. Το ότι εκβιάζεται από την νέα Βέρμαχτ, τον καθιστά ακατάλληλο για πρωθυπουργό, όπως και τους δυο κυβερνητικούς εταίρους ακατάλληλους για να χουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.
Από μόνη της η διαγραφή Σταυρογιάννη από την ΝΔ αποκαλύπτει την προσήλωση Σαμαρά  στη βούληση  της Γερμανικής δύναμης κατοχής . Το παραμύθι της .. σωτηρίας της χώρας τέλειωσε. Ειδικά όταν σε αυτό η κοινωνία παίζει το ρόλο της κοκκινοσκουφίτσας που την κατάπιε ο λύκος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου