Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ευχετήρια κάρτα από το Βερολίνο


Γιάννης Βασιλακόπουλος

Ήταν αν μη τι άλλο αποκαλυπτική  η εμποροπανήγυρη που στήθηκε γύρω από την επίσκεψη Μέρκελ. Και δεν αποκάλυψε μόνον το ότι αυτός ο καταστροφικός ολετήρας με το μονότονο λαχανί σακάκι δεν ήρθε, παρά μόνον, για μιαν επίδειξη ψεύτικης ισχύος μιας «ηγέτιδας» που μισεί την Ευρώπη. Αποκάλυψε και τον χειρότερο εαυτό ενός σάπιου και υποταγμένου ντόπιου πολιτικού και μιντιακού συστήματος που διαπλέκονται, μεταξύ τους,  διαρκώς και διαστροφικά.
Αποκαλύφθηκε ένας δουλοπρεπής πρωθυπουργός δεν έλαβε τη στήριξη που είχε διατυμπανίσει ότι θα λάβει από την  κακοντυμένη του Βερολίνου, η οποία περιορίστηκε στη διάρκεια ενός ταξιδιού – πρόκληση στο να απαγγείλει το περιεχόμενο μιας … ευχετήριας κάρτας , με επιμύθιο το «εύχομαι να μείνετε στην Ε. Ε.» . Αποκαλύφθηκε ένας  "λίγος" Τσίπρας δεν μπόρεσε να ξεσηκώσει πάνω από 40 χιλιάδες λαού, την ώρα που θα πρεπε να είμαστε όλοι στο δρόμο... Αποκαλύφθηκαν μερικοί  τσάτσοι σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια οι οποίοι  είδαν... συμβολισμούς σε ένα ταξίδι που θύμιζε ... εγκατάσταση του διοικητή των Ινδιών, από τους Βρετανούς,  στην προ - Γκάντι εποχή. Και η κυρία  με το λαχανί έκανε ... "αδιάφορη" γύρο του θριάμβου στον Εθνικό Κήπο. Σε ρόλο... πάπιας, βρέθηκε,  ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο. Και σε ρόλο ιπποκόμου ο Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις… βαλίτσες της απογόνου των αχόρταγων μυστών του Γ’ Ράιχ στο αεροδρόμιο της επιστροφής.
Ότι περιγράφει αυτό το ταξίδι – πρόκληση δεν είναι η διπλωματική του διάσταση- τέτοια άλλωστε ανιχνεύεται, μάλλον, δύσκολα , αλλά η εμμονή της πολιτικής τάξης  των Γερμανών να μη μας συγχωρούν ότι την εποχή της πρώτης αχόρταγης περιόδου του Ραιχ κατά της Ευρώπης, αντισταθήκαμε, τους κόψαμε την όρεξη… Αυτά τα λόγια ανήκουν σε έναν 90χρονο σήμερα αντιστασιακό τότε… Που μετά λύπης του διαπιστώνει πως ενώ ο επεκτατισμός τους επαναλαμβάνεται, η αντίσταση του ρημαγμένου λαού μας, δεν έχει, δυστυχώς, την ίδια ένταση με τότε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου