Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΓΛΥΦΑΔΑΣ: "Προπαγανδιστής της κυβέρνησης η δημοτική Αρχή"


Η Δημοτική Αρχή  εξελίσσεται ως ο καλύτερος προπαγανδιστής της πολιτικής της κυβέρνησης και των αφεντικών της. Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση όταν βλέπουν να προπαγανδίζεται ο εθελοντισμός ως διαχειριστική λύση απέναντι στην απόσυρση της κρατικής ευθύνης  από τομείς και υπηρεσίες που αφορούσαν κατακτήσεις του λαού μας  (καθαριότητα, πρόνοια κ.α.). Ιδιαίτερα σε φάση κρίσης ο εθελοντισμός αξιοποιείται προκειμένου να δικαιολογηθεί η απλήρωτη εργασία (βλέπε Ολυμπιακούς 2004 όπου οι εταιρείες κέρδισαν από την εργασία χιλιάδων εθελοντών) αλλά και για να καλλιεργηθεί η ατομική ευθύνη σε μια σειρά υπηρεσίες που μέχρι τώρα καλύπτονταν με έξοδα του κράτους, έτσι ώστε  να εξοικονομηθούν χρήματα για κίνητρα και ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Εκεί που το κράτος αποσύρεται στο όνομα της κρίσης, θα παρεμβαίνει ο εθελοντισμός (δασοπροστασία, κέντρα υγείας, καθαριότητα κ.α.).
Δεν φτάνει που ο λαός έχει φορτωθεί τόσα βάρη με την φορολογία και τα χαράτσια  θα φορτωθεί και τις ευθύνες του κράτους. Στο παιχνίδι παρεμβαίνουν και τα μονοπώλια  εξαγοράζοντας συνειδήσεις με τη χρηματοδότηση και την οργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων και οργανώσεων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Δήμων που προσπαθούν να προσελκύσουν εθελοντές σε διάφορους τομείς, να οργανώσουν εθελοντικές ομάδες παρέμβασης αξιοποιώντας την διάθεση προσφοράς των εργαζομένων  και στη συνέχεια να παρουσιάσουν τους καλούς χορηγούς, που μαζί με τους εθελοντές έρχονται «να συμπληρώσουν τα κρατικά κενά». Όπως για παράδειγμα στο δήμο μας με την 3Ε να παρέχει αναψυκτικά στους εθελοντές.
Ο εθελοντισμός των καπιταλιστών συναινεί στο ότι το «κράτος δεν έχει λεφτά για όλα», γιατί σε αυτούς έχει δοθεί «ζεστό» χρήμα από τα κρατικά ταμεία και στο όνομα της έλλειψης χρημάτων θα διευρυνθούν οι τομείς που δραστηριοποιούνται. Ένα τέτοιο κίνημα εθελοντισμού δε θα αποκαλύψει ποτέ στο λαό, ότι χρήματα υπάρχουν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του αλλά δε δίνονται ποτέ για να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα.
 Ο  εθελοντισμός που οργανώνει το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του, οι ΜΚΟ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, καμία σχέση δεν έχει με την ταξική αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά  στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που ο πλούτος που παράγεται θα ανήκει αποκλειστικά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους  σε τέτοια καλέσματα. Να μην δεχτούν να  δώσουν χέρι βοήθειας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους.
Απαιτούμε οι παροχές, ειδικά στους τομείς της πρόνοιας και του περιβάλλοντος να προσφέρονται από μόνιμους και με πλήρη δικαιώματα εργασίας εργαζόμενους στο Δήμο. Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των δημοτικών τους παρατάξεων, να απαιτήσουν μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να ενώσουν τη φωνή τους συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ με τις πρωτοπόρες δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, για ενιαία δράση και μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια με στόχο «τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιούμε για τις λαϊκές μας ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου