Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η δολοφονία Μπιν Λάντεν, οι θεατρινισμοί του προέδρου Ομπάμα και η άγνοια των Αμερικανών πολιτών


ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ,
ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

 
Οι πανηγυρισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο που συνόδευαν, σήμερα, ως μουσικό χαλί τον πανηγυρικό του Μπάρακ Ομπάμα αναφορικά με τον εντοπισμό και την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο μακρινό Ισλαμαμπάντ, δεν οφείλονται αλλού παρά στην ψευδαίσθηση της ισχύος της Pax Americana και στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών της «Αυτοκρατορίας».
Το μυαλό των ψαγμένων πάει παντού. Από την ιστορική διαδρομή του ζάμπλουτου Σαουδάραβα τρομοκράτη, ο οποίος ξεκίνησε την αιματηρή «καριέρα»  του από το μετερίζι της Αμερικανικής εύνοιας, έκανε λεφτά ως συνεταίρος των Αμερικάνων και εξυπηρέτησε τη CIA και το Πεντάγωνο στην αντιπαράθεση τους  με τους Σοβιετικούς στο «θέατρο του αίματος» στο Αφγανιστάν και κατέστη απόλυτα αναλώσιμος όταν αποφάσισε στηριγμένος στα Αμερικανό – Αραβικά κεφάλαια να αυτονομηθεί, χωρίς ποτέ να απολαύσει μεγάλη δημοφιλία στους μετριοπαθείς Άραβες…
Ως και στο ότι ο Μπάρακ Ομπάμα οδηγείται στις προεδρικές εκλογές του 2012, με απείρως χαμηλότερη δημοτικότητα σε σχέση με αυτήν που απολάμβανε στο παρελθόν, κυρίως λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης που βιώνουν – και – οι Αμερικανοί πολίτες. Χρειαζόταν λοιπόν ένα «δώρο» ανάκαμψης.  Δικαιούνται, απολύτως, να πανηγυρίζουν αυτοί που βίωσαν την τραγωδία της απώλειας δικών τους ανθρώπων στους δίδυμους πύργους, πριν μια δεκαετία . Είναι ορθό, λογικό κι ανθρώπινο. Λίγοι όμως από αυτούς γνωρίζουν πως, αφενός το πάρτι της τρομοκρατίας του Ισλάμ δεν τελείωσε και πως τα «άνθη του κακού»- κατά την ανάλυση του πρώην προέδρου και συνομιλητή του Μπιν Λάντεν, στο παρελθόν -  θα καρπίζουν όσο οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «φτιάχνουν» ανθρώπους – «απασφαλισμένες χειροβομβίδες» και τους βάζουν απέναντι τους μετά τη… λήξη της συνεργασίας τους. Το έκαμαν τόσο με τον Σαντάμ Χουσείν τον οποίο εξόπλισαν ως αστακό πριν αρχίσουν να τον κυνηγούν. Το έκαμαν και με τον τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν που τον έπνιξαν σε δισεκατομμύρια δολάρια, πριν τους πνίξει στο ίδιο τους το αίμα. Κι αν – ω, μη γένοιτο – υπάρξει κανένα κρεσέντο Ισλαμικής αντεκδίκησης, τότε θα πάψουν  βιαίως τόσο οι θεατρινισμοί του Μπάρακ Ομπάμα όσο και τα πανηγύρια των πολιτών.
Διότι οι πανηγυρίζοντες θα έχουν αντιληφθεί πως οι «εντολοδότες» ήξεραν από χρόνια που κρυβόταν – με δικά τους χρήματα – ο Μπιν Λάντεν κι ότι το αίμα των απλών Αμερικάνων που έβαψε τον δρόμο ως τον «εντοπισμό» του, ήταν απλώς το «τίμημα της ισχύος» της Αμερικανικής Μηχανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου