Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συνέντευξη Α. Γεωργιάδη στον Γιάννη Βασιλακόπουλο


Α. Γεωργιάδης: Ο χρόνος της κυβέρνησης έχει λήξει

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΛΑΟΣ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλά σήμερα στο vimaonline για όλα, χωρίς να μασά τα λόγια του. Θεωρεί πως η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει, σε σημείο, που οι εκλογές ή η αλλαγή της μορφής και της δομής της κυβέρνησης. Κάνει λόγο για «παραλήρημα» Μεϊμαράκη και τονίζει πως δεν περιμένει τίποτα από τις εξεταστικές επιτροπές. Σημειώνει τέλος πως ο ίδιος δεν ασχολήθηκε συγκυριακά με την Περιφέρεια Αττικής, ευρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. 

Κύριε Γεωργιάδη θα ήθελα να μου πείτε αν, ένα χρόνο μετά την επιβολή του μνημονίου, ο ΛΑΟΣ νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή στήριξης του, τότε. Διότι κάποιοι σας είπαν δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ ενώ σήμερα έχετε μετακινηθεί, μάλλον «μπερδεύοντας» την κοινωνία...

Απάντ: Όποιος νομίζει ότι έχουμε μετακινηθεί έστω και 1 εκατοστό, ας δει τώρα, τις ομιλίες μας στην Βουλή εκείνη την ημέρα. Είχαμε μιλήσει ο Πρόεδρος, ο κ. Βορίδης και εγώ. Ό,τι ακριβώς λέμε τώρα, τα ίδια ακριβώς λέγαμε και τότε. Το Μνημόνιο το υπερψηφίσαμε αναγκαστικά για να μην χρεωκοπήσουμε. Τόσο απλά. Μακάρι να μην είχαμε ποτέ φθάσει έως εκείνη την ημέρα, αλλά εκείνη την ημέρα, άλλη λύση δεν υπήρχε. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ή απατάται ή απατά.

Ακούμε τον Γιώργο Καρατζαφέρη να ζητεί επίμονα εκλογές ή αλλαγή  κυβερνητικού σχήματος. Πιστεύετε ότι η χώρα μπορεί να αντέξει αυτήν την διαδικασία;

Απάντ: Οι συχνές εκλογές είναι καταστροφικές, αλλά καταστροφικότερη είναι η απώλεια του χρόνου. Η Ελλάς δεν έχει σήμερα χρόνο για χάσιμο και δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί. Π.χ. την ημέρα του Υπουργικού Συμβουλίου προ του Πάσχα, όλοι Αγορές, Χρηματιστήριο, Πολιτικός Κόσμος περιμέναμε τις αποφάσεις και το Σχέδιο του κ. Πρωθυπουργού. Εάν βλέπατε τον δείκτη των spreads και του Χρηματιστηρίου θα διαπιστώνατε ότι μόλις ο Πρωθυπουργός αντί για τα Μέτρα ευχήθηκε Καλό Πάσχα…τα spreads εκτινάχθηκαν και το Χρηματιστήριο κατέρρευσε! Δεν φθάνει να λαμβάνει κάποιος τις σωστές αποφάσεις, αλλά πρέπει να τις λαμβάνει και στον σωστό χρόνο. Εάν λοιπόν η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει –και απ’ ότι φαίνεται δεν μπορεί- τότε μόνη λύση είναι να πάμε στον λαό και να δώσει αυτός την λύση.

Τι συμπέρασμα έχετε βγάλει από τις ως τώρα διενεργημένες εξεταστικές επιτροπές για Ζίμενς και Άτοπεδι, αλλά και τι περιμένετε από αυτήν για τους εξοπλισμούς. Έχει προχωρήσει καθόλου ο τομέας της διαφάνειας? Και με την ευκαιρία θέλω να μου σχολιάσετε την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Ι. Κοραντή.

Απάντ: Δεν αναμένω απολύτως τίποτε από όλες αυτές τις εξεταστικές, το δε παραλήρημα του κ. Μεϊμαράκη με έχει αφήσει άφωνο. Εμείς, όπως και όλα τα υπόλοιπα πλην Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ κόμματα ζητήσαμε να γίνει ό,τι ζητούσε ο Εισαγγελεύς, δηλ μία διαδικασία για όλους. Αυτό σήμαινε παραπομπή 10 ατόμων, 8 του Πασόκ και 2 της Ν.Δ. Από όλους αυτούς, μόνον ο κ. Μειμαράκης αντέδρασε έτσι….τα συμπεράσματα δικά σας.

Είστε ένας νέος άνθρωπος, επιτυχημένος επιχειρηματίας και τώρα δραστήριος βουλευτής. Δικαιώνει την επιλογή σας να εμπλακείτε στα κοινά, η κατάσταση που βιώνετε ως πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής;

Απάντ: Είναι βέβαιον ότι δεν είναι η καλλίτερη στιγμή για να είναι κάποιος βουλευτής, όμως στην πολιτική δεν μπαίνεις για να περνάς ευχάριστα, αλλά για να πράξεις το καθήκον σου και να ωφελήσεις όπως μπορείς την πατρίδα σου. Άρα ναι αισθάνομαι ότι έχω κάνει πολύ καλά που ενεπλάκην στην πολιτική και καλώ όλους τους πολίτες να εμπλέκονται ενεργότερα. Δημοκρατία=Συμμετοχή.

Ήσασταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Τι διδαχές σας άφησε αυτή η διαδικασία και μια και συζητούμε στο πλαίσιο ενός Ηλεκτρονικού ΜΜΕ των Νοτίων Προαστίων πως βλέπετε σήμερα αυτήν την υποτιθέμενα «πλούσια» περιοχή της Αττικής, που πίσω από την Βιτρίνα έχει χιλιάδες προβλήματα· 

Απαντ: Η ιδέα ότι η Περιφέρεια μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και ότι ο Περιφερειάρχης είναι ένας μικρός Πρωθυπουργός, είναι αστεία. Ελάχιστα μπορεί να κάνει διότι ο Καλλικράτης σχεδιάστηκε στο πόδι και οι πόροι του είναι εξαιρετικά περιορισμένοι. Έστω όμως και στα πλαίσια αυτά θα προσπαθήσουμε να πράξουμε το καθήκον μας. Τα Νότια Προάστια έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, όμως θα μπορούσαν εάν τα προσέχαμε περισσότερα να γίνουν μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας και μοχλός μεγάλης αναπτύξεως. Είμαι στην διάθεση όλων των τοπικών φορέων για κάθε καλή σχετική ιδέα.


www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=15&artid=1968

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου