Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Π. Γιάχος: "Είναι αχάριστος ο Κόκκορης" - Θ. Σπονδυλίδης: "Κάνατε το Δ. Σ. πανηγύρι"


 ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ... 
ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ 
Ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Τον … «συμπαραστάτη του δημάρχου» φαίνεται ότι αναζητεί πλέον ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης αντί γι’ αυτόν του… δημότη.  Και τούτο, διότι, την ίδια ώρα που ο, οριακά εκλεγμένος, δημοτικός άρχοντας στραγγάλιζε τον Καλλικρατικό θεσμό στον πέλαγος της υποκρισίας του, φαίνεται να τον εγκαταλείπουν και οι πολιτικοί του «συνεταίροι» τους οποίους με τόση σπουδή έβαλε στο «Ελ Ντοράντο» του δήμου Γλυφάδας.
Η Αλήθεια είναι πως ο κ. Κόκκορης δεν ήθελε το θεσμό, επιδιώκοντας μιαν ανεξέλεγκτη, ωφελιμιστική και αυταρχική διοίκηση υπέρ των ημετέρων. Για αυτόν άλλωστε αν και ανέμενε εδώ και καιρό, την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την δωδεκάτη ώρα. Δεν διαβουλεύτηκε με κανέναν, «ο κύριος 50 ψήφοι διαφορά»- ενώ η θέση του συμπαραστάτη του Δημότη από την θεσμική της φύση απαιτεί συναίνεση-  και, τελικά, απέτυχε να ικανοποιήσει και την προγραφή του. Είχε τάξει την θέση στον κ. Παναγιώτη Γιάχο. Αλλά επειδή, είναι πλέον, σαφέστερο του σαφούς, πως ο κ. Κόκκορης όχι μόνον δεν είναι ικανός να διοικήσει, αλλά δεν μπορεί  να ελέγξει, ούτε την παράταξη του, ούτε τους «θεματοφύλακες» της εξουσίας του, κ. κ. Λανδράκη και Παπαδόπουλο, δεν κατάφερε να «περάσει» τον Π. Γιάχο.
Ο επί πολλά έτη δημοτικός παράγοντας της Γλυφάδας φώναζε στο περιθώριο μιας συνεδρίασης – οπερέτας που τελείωσε μετά από τέσσερις άγονες ψηφοφορίες, ότι «Ο Κόκκορης είναι αχάριστος». Και  συνέχιζε «εγώ τον έβγαλα δήμαρχο κι αυτός δεν μπορεί να κερδίσει μια ψηφοφορία»… 
Ο κ. Κόκκορης λοιπόν απέτυχε να περάσει τα κομματικά κριτήρια τα οποία ήθελε να επιβάλει – και – σε αυτήν την διαδικασία. Σφυροκοπήθηκε από την αντιπολίτευση, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να καταγράφει μεγάλες στιγμές στην διάρκεια της συνεδρίασης, την Αθηνά Λυγνού να κάνει πάλι βουτιά στην ουσία του θέματος, τον Θανάση Σπονδυλίδη, γιο του καλύτερου δημάρχου που είχε τα τελευταία 30 χρόνια, η Γλυφάδα να χαρακτηρίζει την διαδικασία πανηγύρι και την Αννα Σάκου να επιστρατεύει όλο της τον κομματικό αυταρχισμό, μετατρέποντας πολλές φορές την διαδικασία σε τσίρκο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου