Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΣΤΟ VIMA ONLINE

"Μισώ τους δημοσιογράφους..."

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία, αναφορικά με το περιβόητο γνωστό πια "Συμφωνητικό Συνδιοίκησης" της Γλυφάδας, το οποίο εδώ και πάνω από δύο μήνες "κυκλοφορεί" σε φωτοτυπίες, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε την εγκυρότητά του και που φέρεται να υπεγράφη από τους κ. κ. Κόκκορη, Λανδράκη και Παπαδόπουλο ανάμεσα στους δύο γύρους των δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου, κάποιοι βιάστηκαν να απειλήσουν με δικαστικές διώξεις εκδότες και δημοσιογράφους.

Το ζήτημα αυτό προκάλεσε πανικό και απ' ότι φάνηκε, μάλλον πρέπει να έφερε σε λίαν δυσχερή θέση τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, καθώς και αρκετούς εκ των συμπρωταγωνιστών και των λοιπών, πιθανόν, παρατρεχάμενών τους.
Και βέβαια, άρχισαν να ακούγονται και να διαδίδονται διάφορα περί μηνήσεων και αγωγών, εναντίον ανθρώπων του Τοπικού και Διαδημοτικού Τύπου, ηλεκτρονικού κατά πρώτο λόγο.

Ασφαλώς, αυτή η ... "προσέγγιση" εκ μέρους των αιρετών της κάθε βαθμίδας της εξουσίας, δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και στοιχείων, με τα οποία είναι υποχρεωμένοι να ανατρέψουν αυτά που θεωρούν ότι τους θίγουν, με σχετικές ανακοινώσεις ή, δελτία τύπου που θα παρουσιάσουν και μάλιστα, το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τα άλλα, οι όποιες "απειλές" τους, μεγεθύνουν το κάθε παρόμοιο θέμα και λειτουργούν σε βάρος τους, δείχνοντας όχι μόνο την ανυπαρξία επιχειρημάτων αλλά και τη δεδομένη τους αλαζονεία καθήμενοι στις διάφορες "καρέκλες" της εξουσίας. Μιας εξουσίας, η οποία, ως γνωστόν, έχει ημερομηνία λήξης, οπωσδήποτε.

Τα όσα φέρεται να έχουν υπογράψει λοιπόν, οι τρεις προαναφερθέντες αιρετοί που ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας, όπως και ο όποιος θυμός τους ή, η όποια τους αγανάκτηση φέρεται να υπάρχει προς τους ανθρώπους που τα αποκάλυψαν, αποδεικνύουν - για άλλη μία φορά - τον μη ορθό τρόπο αντίδρασης ορισμένων προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο αυτών βέβαια.

Και όλα αυτά, έρχονται για να "δικαιώσουν" τον γνωστό Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Σπύρο Άγκνιου, όταν έλεγε: "Δεν μισώ τους δημοσιογράφους γιατί διαστρέφουν τους λόγους μου (ή τις πράξεις μου). Τους μισώ γιατί τους αναμεταδίδουν λέξη προς λέξη, ακριβώς όπως τα έχω πει, και τα όσα έχω κάνει, ακριβώς όπως τα έπραξα".

Υ.Γ. Όταν συζητάμε για τόσο σοβαρά και "ευαίσθητα" ζητήματα, πέραν της δεδομένης ψυχραιμίας που πρέπει να διαθέτουν όλες οι πλευρές, φρόνιμο είναι να σκέπτονται οι, όποιοι, απειλούντες πως, μπορεί να υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία, τα οποία σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν. Σύνεση και ψυχραιμία λοιπόν, σε κάθε περίπτωση.  

www.vimaonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου