Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ας απαντήσει συγκεκριμένα ο κ.Κόκκορης

ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ;

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Στην πολιτική αν κάτι πρέπει να αποφεύγεται, όπως"ο Διάβολος αποφεύγει το λιβάνι", αυτό είναι η εκ των προτέρων δίκη προθέσεων οποιουδήποτε αναλαμβάνει τη Διοίκηση ενός Δήμου ενός Υπουργείου ή της Χώρας ολόκληρης. Γι'αυτό και ξεκινώ με την παραδοχή ότι παρά τις επιφυλάξεις που έχω δημοσιοποιήσει θέλω να πιστεύω και να ελπίζω πως ο Κώστας Κόκκορης θέλει και μπορεί να γίνει ο καλύτερος Δήμαρχος που είχε ποτέ η Γλυφάδα.Ξεκαθαρίζω δε πως όπως ο κάθε λογικός δημότης θα είμαι δίπλα του σε κάθε προσπάθεια που θα κατατείνει,ως κοινή παραδοχή προς αυτή την κατεύθυνση.Επειδή όμως όλο αυτό το σκεπτικό ανήκει στη σφαίρα του ευχολογιόυ-που μακάρι να γίνει πραγματικότητα-έχω να διατυπώσω,ως αφελής εγώ,κάποια ερωτήματα στα οποία θα ήταν καλό να απαντήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος.Αληθέυει ότι υπάρχει γραπτό σύμφωνο συνδιοίκησης που στο τέλος του κειμένου φέρει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τόσο του Δημάρχου όσο και των δύο επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων που τον στήριξαν κατά τη δεύτερη εβδομάδα των Δημοτικών εκλογών και του έδωσαν μια εύθραυστη και οριακή πλειοψηφία;Αν δεν υπάρχει τότε θα αποσύρω όποια κριτική έχω ως τώρα κάνει στο πρόσωπό του.Αν όμως υπάρχει κύριε Δήμαρχε,δεν θεωρείτε ότι το να κάνεις δυο ανθρώπους που καταδίκασε εκλογικά ως αυτόνομες προσωπικότητες η κοινωνία της Γλυφάδας,περιορίζοντάς τους σε ποσοστά λίγο πάνω από το 5%,συνιστά ύβρη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου προς τη βούληση τω Γλυφαδιωτών;Δεν θα ασχοληθώ ξανά με το παρελθόν των πολιτικών σας εταίρων διότι με ενδιαφέρει το μέλλον  της πόλης.Αλλά σας ερωτώ...δεν θεωρείτε και εσείς πως η πόλη έχει μπλεχτεί σε ένα πολύπλοκο και απροσπέλαστο δίχτυ αν η διοίκησή της εξαρτάται από τις δεσμεύσεις που παρά τις αδιαμφισβήτητες καλές σας προθέσεις έχετε αναλάβει απέναντι σε ανθρώπους τους οποίους με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα οι πολίτες ήθελαν εκτός της διοίκησης του Δήμου;Είμαι σίγουρος πως επειδή έχετε και την ακαδημαϊκή και την πολιτική υποδομή του διαλέγεσθαι,θα ξανασυζητήσουμε στο άμεσο μέλλον και θα είστε σε θέση να μου απδείξετε ότι δεν υπάρχει έγγραφο συνδιοίκησης του Δήμου  που να περιέχει "αιματηρές δεσμεύσεις".Γιατί αλλιώς το δίχτυ στο οποίο μπλέχτηκε η πόλη θα είναι πολύπλοκο.

2 σχόλια:

  1. Το 5% όπως αναφέρετε, έδωσε την εκλογική νίκη στον κο Κόκκορη και την στέρησε απο τον κο Βαρβιτσιώτη. Όσο για το αν οι Γλυφαδιώτες ήθελαν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τις δύο παρατάξεις που όπως εσείς λέτε "βοήθησαν" την παράταξη του Δημάρχου,φάνηκε απο το αποτελεσμα και όχι απο τις επιθυμίες που μερικοί "ανόητοι" εκφράζουν.Μην ξεχνάτε ότι πολλαπλές κρούσεις στις δύο αυτές παρατάξεις, τόσο στους αρχηγούς όσο και στα στελέχη τους, έγιναν και απο τον κο Βαρβιτσιώτη, τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στον δεύτερο.Αν είχαν βοηθήσει στην εκλογή του κου Βαρβιτσιώτη τότε η Γλυφάδα θα τους ήθελε στα δημοτικά έδρανα; Τα στελέχη των δύο παρατάξεων που εσείς με τα γραφομενά σας αποκαλείτε λιγο πολύ "αποδοπομπιέους τράγους" είναι ιστορικά στελέχη με μακράν διαδρομή στα δημοτικά δρώμενα, άφθαρτα, και ικανά να διοικήσουν οποιοδήποτε τμήμα του Δήμου. Την εμπειρία τους πρέπει να εκμεταλλευτεί τόσο η Διοίκηση όσο και η αντιπολίτευση την οποία αποτελούν νεόκοποι σύμβουλοι εκ των οποίων δύο ή τρεις έχουν εμπειρία μόλις μίας θητείας στον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας έπιασα αδιάβαστο καλέ μου φίλε. Από τον Βαρβιτσιώτη δεν έγινε καμία κρούση σε αυτούς τους δυο. Απλώς ο κ. Βαρβιτσιώτης, αρνήθηκε την συναλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή