Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σημαντικό ταξίδι στο Ισραήλ


  Τετραήμερη επίσκεψη 400 ευρωπαίων κοινοβουλευτικών, των "Ευρωπαίων φίλων του Ισραήλ".
Πηγή: ΑΠΕ 
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ένα ακόμα σημαντικό διπλωματικό ταξίδι
Περισσότεροι από 400 ευρωπαίοι κοινοβουλευτικοί, από 30 κράτη, ξεκίνησαν από σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή τους στο Ισραήλ για να του παράσχουν στήριξη, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ένωσής τους, που ονομάζεται "Ευρωπαίοι φίλοι του Ισραήλ".
Είναι η πρώτη φορά που το ετήσιο συνέδριο της εν λόγω Ένωσης γίνεται στο Ισραήλ, "σε μία προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων" σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Αβιράμ Ζίνο.
Διαδοχικά οι κοινοβουλευτικοί θα γίνουν δεκτοί στο προεδρικό μέγαρο, από τον πρόεδρο Σίμον Πέρες, στο πρωθυπουργικό Γραφείο, από τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, στο υπουργείο Εξωτερικών, από τον επικεφαλής διπλωματίας 'Αβιγκντορ Λίμπερμαν.
Όμως και στην ισραηλινή βουλή, την Κνέσετ, η Δευτέρα θα είναι "η ημέρα της Ευρώπης" και θα γίνουν κοινές συνεδριάσεις μελών των επιτροπών της με συναδέλφους τους ευρωπαίους κοινοβουλευτικούς.
"Στην Ευρώπη δεν περνά καλά η εικόνα μας, θα μάς βοηθήσετε λοιπόν να δείξουμε εκεί κάποιες νέες μορφές του σύγχρονου πρόσωπού μας", ανέφερε ο κ. Ζίνο.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ (Ισπανία), οι Πέτερ Μεντγκιέσι και Τσάμπα Χέντε (Ουγγαρία), οι Κορίν Λεπάζ, Ορελί Φιλιπέτι, Ερβέ Μαριτόν και Ερίκ Ραούλ (Γαλλία), ο Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι (Πολωνία), η Τσέτσκα Τσάτσεβα (Βουλγαρία), ο Γιάν Φίγκελ (Σλοβακία), είναι μερικά από τα στελέχη της πολυμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της ΕΕ, που ξεκίνησε την επίσκεψή της στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου