Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τελευταίο "Αντίο" στον Ευπατρίδη Μιλτιάδη Έβερτ

  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ


Φίλοι, ψηφοφόροι, πρώην και νυν βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων αποχαιρέτησαν το Σάββατο για τελευταία φορά με χειροκροτήματα τη, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, σορό του Μιλτιάδη Έβερτ, ενώ μικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.
 
Το "παρών" και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και πλήθος βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.
 
Στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε για τον παθιασμένο αγωνιστή και πατριώτη Μιλτιάδη Έβερτ και για την προσφορά του στην παράταξη, τη δημοκρατία και τον τόπο. "Μίλτο, μας προσέφερες πολλά, μας έμαθες πολλά, μένεις πάντα ανεξίτηλος στη μνήμα μας και φωτεινό σύμβολο μαχητικότητας και ανθρωπιάς στη συνείδησή μας. Η πολιτική και η παράταξη είναι φτωχότερη από χθες, η Ελλάδα είναι φτωχότερη", είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος μίλησε για τη σφραγίδα που άφησε στην πολιτική ζωή της χώρας με το ήθος και τις προσωπικές του πράξεις. Πιο αναλυτικά ανέφερε: "Πάνω απ' όλα ο Μιλτιάδης Έβερτ διακρίθηκε για την εντιμότητα και το ήθος του, γνωρίσματα που τον έκαναν αγαπητό πέρα από τα όρια της πολιτικής του παράταξης αλλά που τον έκαναν και ιδιαίτερα σεβαστό στους πολιτικούς του αντιπάλους".
 
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους και συγγενείς του εκλειπόντα και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα τον τιμήσει όπως του αξίζει.
 
Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ μίλησαν για το χιούμορ, την ευθύτητα και την αντισυμβατικότητά του, ενώ εξήραν το έργο του και ως δημάρχου Αθηναίων και κυρίως την προσφορά του στην ελεύθερη ραδιοφωνία με τη δημουργία του ρ/σ 9.84.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου