Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μήνυμα των νέων στον πρωθυπουργό - υπάλληλο της Τρόικα


                       Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΕΤΙΝΟΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Του Κωνσταντίνου Διγαλάκη
Αναπληρωτή Γραμματέα ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας
Προτού εκφράσω τις σκέψεις μου στις γραμμές που ακολουθούν, θα ήθελα να αποσαφηνίσω ορισμένες έννοιες τις οποίες προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω, προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.
Όλοι εμείς οι ενεργοί αγωνιστές της παράταξης, αυτοί που αποτελούν το ενεργητικότερο και ζωτικότερο  κομμάτι της κεντροδεξιάς σήμερα στην Ελλάδα, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται και λειτουργεί στο πολιτικό γίγνεσθαι τις χώρας, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων επειδή μας διαχέουν κάποιες κοινές αρχές, κάποιες κοινές ιδέες, κάποιες κοινές αξίες. Είμαστε όλοι θιασώτες του Ριζοσπαστικού, Ρεαλιστικού και Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, πιστεύουμε στην δύναμη του υγιούς ανταγωνισμού, στην ελεύθερη αγορά και την ελεύθερη οικονομία, ενώ οφείλουμε (και πολλές φορές, η αριστερόστροφη προπαγάνδα μας επιβάλλει ή να το αποκρύπτουμε ή να εθελοτυφλούμε μπροστά του και να ντρεπόμαστε να το εκφράσουμε) να οραματιζόμαστε και να είμαστε υπέρμαχοι μιας οικονομίας της οποίας τη σταθερότητα και την ανάπτυξη θα εγγυάται ένας ισχυρός και υγιής Ιδιωτικός τομέας, με την ανακύκλωση του χρήματος να προέρχεται ύστερα από έντονη δραστηριότητα ιδιωτών. Αντίθετα, ο σοσιαλισμός είναι το οικονομικό σύστημα εκείνο, το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη διευρυμένου δημοσίου τομέα με μεγάλη κρατική περιουσία και όλα τα αγαθά, οι επιχειρήσεις και η παροχή υπηρεσιών παρέρχονται στην ιδιοκτησία του κράτους το οποίο οφείλει να έχει τον πρώτο και τον κύριο λόγο στην τροφοδοσία της οικονομικής δραστηριότητας.
Σήμερα, η ελληνική πραγματικότητα καθημερινά αποδεικνύει ότι κάποιοι μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα και τον πολιτικό τους προσανατολισμό, διότι προδίδοντας τις διδαχές εκείνων υπο τους οποίους ανδρώθηκαν πολιτικά στον χώρο της κεντροαριστεράς, επιδίδονται σε μια ξέφρενη και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα πολιτική, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον σοσιαλισμό που κάποτε ευαγγελίζονταν, αλλά δυσφημίζουν και την ουσιαστική και πρακτική εφαρμογή του Φιλελευθερισμού. Προέβην στους ιδεολογικούς διαχωρισμούς της προηγούμενης παραγράφου, επειδή θεωρώ μεγάλο λάθος, όταν κανείς σχολιάζει τις δηλώσεις Τόμσεν περί εκποίησης περιουσίας, να μιλάει για αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποίηση. Το λάθος, έγκειται στο γεγονός ότι από τη φύση του ένα άτομο με φιλελεύθερους προσανατολισμούς, στην Ελλάδα του σήμερα, οφείλει να έχει στην κορυφή της ατζέντας του τις έννοιες αυτές και να αναζητεί δρόμους και διόδους ώστε αυτές να επιτευχθούν, πάντα προασπιζόμενο το δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας μας. Πράγματι βέβαια, κατά την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης της χώρας, μέσω της διόδου της αποκρατικοποίησης, ο Έλληνας φορολογούμενος αποδεσμεύτηκε από τα βάρη μιας τρομερά ζημιογόνου δημόσιας εταιρίας, με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους, εξασφαλίζοντας όλες τις θέσεις εργασίας στους εργαζομένους μεταβιβάζοντας την ΟΑ στα χέρια ιδιωτών. Αντίθετα, οι συμφωνίες που επετεύχθησαν στις μακροσκελείς συζητήσεις μεταξύ του  κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας δεν αποτελούν ούτε πρωτοβουλίες αποκρατικοποίησης, ούτε κινήσεις προσκόμισης και δελεασμού νέων επενδυτών. Μπορεί να παρουσιάστηκαν έτσι από τους παραπάνω εταίρους, ώστε να ακουστεί πιο εύηχα στη συνείδηση του ταλαιπωρημένου αυτού λαού, τουλάχιστον πιο εύηχα από ότι θα ακουγόταν η λέξη ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. Διότι οι παραλίες του Ελληνικού, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, δεν είναι ζημιογόνες επιχειρήσεις. Δεν στεγάζουν ούτε «κοπρίτες» ούτε αργόμισθους και δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Πρόκειται για Ελληνική Γή, την Γή της Πατρίδας μας, για την οποία χιλιάδες άνθρωποι έχουν χύσει το αίμα τους, ώστε να παραμείνουν σε χέρια ελληνικά. Ας καταστεί πλέον σαφές, και σε αυτούς που ορέγονται «φιλέτα» σε τιμή ευκαιρίας, και σε αυτούς που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας και συνεχίζουν να λειτουργούν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα χωρίς να έχουν λάβει καμία λαϊκή εντολή για αυτό. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ. Ας βγάλουν όσα δελτία τύπου θέλουν, διαμαρτυρόμενοι για τις υποδείξεις τις Τρόικας. Ας προτάξουν τους εντεταλμένους τους «καραγκιόζηδες» (όπως πολύ εύστοχα τους αποκάλεσε ο Κος Τζαβάρας κατά την ψυχρή φιλοξενία που δέχτηκε στο κανάλι τους) να μασουλήσουν ανελέητα το μυαλό και τη συνείδηση των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν μόνο τούτο:  Οι μέρες τους είναι μετρημένες, το Βατερλό τους είναι κοντά.

3 σχόλια:

  1. Εγώ θα κάνω μια ερώτηση, η οποία θα ήθελα να μπει και ως δημοσκόπηση σε ένα σημείο του blog και αναφέρεται κυρίως στους νέους, στη γενια μας.

    Αν αύριο έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα: στο να πουλήσουμε κάποια από τα νησιά μας στο Αιγαίο ή να κάνουμε πόλεμο. Τι θα επιλέγατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή