Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη

«Ο τέως πρωθυπουργός δεν μιλάει, για το καλό της πατρίδας...»

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης μιλάει στον Γιώργο Κατσίγιαννη

Σχέδιο «εκπαραθύρωσης» του Κώστα Καραμανλή από την εξουσία εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε ως πρωθυπουργός υπαινίσσεται με τη συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής Φλωρίνης της Νέας Δημοκρατίας, Στάθης Κωνσταντινίδης, συνδέοντας ευθέως με αυτό και την υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Κάποιοι ώθησαν την Ελλάδα σε δύσκολες καταστάσεις και πρόωρες εκλογές το 2009, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ και όχι μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
-Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί ευθέως ότι η δική σας πολιτική ήταν αυτή που «έφερε» το Μνημόνιο στην Ελλάδα.
«Αυτή η καραμέλα έλιωσε πια. Την έχουν χρησιμοποιήσει τόσο πολλές φορές. Πλέον μόνο χαμόγελο φέρνει στα χείλη των πικραμένων Ελλήνων πολιτών. Αυτή η δικαιολογία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει από τους Έλληνες την αποτυχία του, την ανικανότητα στη διαχείριση των προβλημάτων και το πόσο ανέτοιμο ήτανε να κυβερνήσει αποτελεσματικά αυτή τη χώρα. Ακόμα και η προχθεσινή αποκάλυψη του Ντ. Στρος Καν αποδεικνύει την απόφαση του κ. Παπανδρέου να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, δημιουργώντας τα προβλήματα και όχι προσπαθώντας να τα αντιμετωπίσει. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι κάποιοι ώθησαν την Ελλάδα σε δύσκολες καταστάσεις και πρόωρες εκλογές το 2009, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ και όχι μόνο».
-Τι εννοείτε;
«Τον πόλεμο που δέχτηκε η κυβέρνηση Καραμανλή με όλα τα Μέσα και απ’ όλους μετά το “όχι” στο Βουκουρέστι, ξεκινώντας βέβαια από το “όχι” στο σχέδιο Ανάν και τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχτούν την υπερήφανη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, γι’ αυτό και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές, που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος».
-Την άποψη αυτή τη συμμερίζεται και ο Κώστας Καραμανλής;
«Αυτή είναι η δική μου θέση. Έτσι όπως βίωσα τις καταστάσεις εγώ ως νεοεκλεγείς βουλευτής το 2007, αλλά και ως πολίτης που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα. Εάν ο τέως πρωθυπουργός πιστεύει κάτι ανάλογο, θα το διευκρινίσει όταν ο ίδιος αποφασίσει να μιλήσει. Πιστεύω ότι μέχρι σήμερα δεν το κάνει, θέτοντας υπεράνω της προσωπικής του θέσης το συμφέρον της πατρίδας. Ανεξαρτήτως όλων, μαζί με τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., ο ελληνικός λαός έκρινε στις εκλογές του 2010. Έδωσε το δικαίωμα στον κ. Παπανδρέου να διαχειριστεί τις τύχες της πατρίδας μας. Ό,τι και να είχε γίνει, η υποχρέωσή του είναι να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα στην οικονομία και όχι να οδηγηθούμε στην παράδοση άνευ όρων ακόμη και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην περιβόητη τρόικα».
-Λέτε δηλαδή ότι ο Καραμανλής «εκβιάστηκε» στη λογική «ή πας σε πρόωρες εκλογές ή πέφτεις»;
«Η χώρα είχε πρόβλημα χρέους, δεν είχε πρόβλημα δανεισμού, που δημιουργήθηκε από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι σίγουροι ότι θα εντείνονταν οι προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης εις βάρος της τότε κυβέρνησης. Πού θα κατέληγε δεν μπορώ να γνωρίζω».
-Πάντως μέχρι στιγμής και εσείς ως Ν.Δ. δεν έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
«Είναι δύσκολο μετά τη συντριπτική ήττα της Ν.Δ. να έλθει άμεσα η ανάκαμψη του κόμματος, έχοντας μάλιστα και όλη τη διαδικασία από την αλλαγή του προέδρου. Θεωρώ ότι η τεράστια πτώση του ΠΑΣΟΚ έχει αποτυπωθεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις και να είστε βέβαιοι ότι από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να φαίνονται τα οφέλη για τη Νέα Δημοκρατία. Ο ελληνικός λαός βλέπει και καταλαβαίνει ότι και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ν.Δ. με υπεύθυνη στάση προσπαθεί για το καλό του ελληνικού λαού. Στηρίζει προσπάθειες που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση και αντιδρά σε όσα θεωρεί ότι δεν βοηθούν, αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Όλοι θυμούνται τον κ. Παπανδρέου με υψωμένη τη γροθιά στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, στην παραμικρή προσπάθεια διαρθρωτικών αλλαγών της προηγούμενης κυβέρνησης».

Η συνέντευξη του κ. Στάθη Κωνσταντινίδη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα metro 22/02/2011

www.parapolitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου