Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η Γλυφάδα δεν έχει δημοτική αρχή - Το δημοτικό συμβούλιο "αργεί"

ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΣΥΝΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑΝΔΡΑΚΗ 

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας δεν έχει συνεδριάσει από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το μνημόνιο συνδιοίκησης. Η πρόεδρος του, Άννα Σάκκου, δεν έχει συγκαλέσει το Σώμα διότι, προφανώς, είναι όμηρος της "στρατηγικής" του συνδημάρχου του Λανδράκη η οποία υπαγορεύει την αποφυγή της κατά πρόσωπον αντιμετώπισης των δημοτικών παρατάξεων που δεν μετείχαν στην ωμή συναλλαγή του πολιτικά αισχρού συμφωνητικού, διότι, τότε, ο "δήμαρχος" των 31 ψήφων θα υποβληθεί στην βάσανο να πρέπει να δώσει μια απάντηση.

Ξέρει δε πως καμιά απάντηση δεν θα είναι αρκετά πειστική και προτιμά να μην δώσει καμία. Διότι γνωρίζει πως όλη η Γλυφάδα ξέρει πως στόχος των τριών "συμβαλομένων" είναι μόνον η νομή της εξουσίας και όχι το καλό της πόλης. Τον "δήμαρχο" δεν τον πιστεύει πια κανείς, όσο κι αν τα κατ' επανάληψιν υπόδικα φαλακρά παπαγαλάκια, επιχειρούν να "χτίσουν" ξανά την ρημαγμένη αξιοπιστία του. Αλλά μάταιη η προσπάθεια αφρού, όπως ένοχος ένοχον ου ποιει, κατά το νομικό μας πολιτισμό, έτσι και ψεύτης, ψεύτη δεν "αθωώνει" κατά την κοινή λογική.

Εν τω μεταξύ η πόλη με τα δεκάδες προβλήματα δεν διοικείται, αποφάσεις δεν παίρνονται και τα προβλήματα χρονίζουν και διογκώνονται. Διότι ο εκτός των άλλων και θεσμικά ανύπαρκτος κ. Κόκκορης κρύβεται πίσω από την δυνατότητα της προέδρου να συγκαλεί όποτε θέλει δημοτικό συμβούλιο. Κι εκείνη, η πρώτη πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου που αρνείται να ακούσει την αντιπολίτευση και την φιμώνει φασιζόντως, έχει μετατρέψει το "όποτε θέλει" σε... ποτέ. Το φάντασμα του μεθ' ανταλλαγμάτων μνημονίου θα κυνηγά σε όλην την θητεία της αυτήν την "δημοτική αρχή". Ωσπου να λυθεί το ξόρκι από την ίδια την κοινωνία της πόλης και τελειώσει για την Γλυφάδα η "κατάρα" που λέγεται δημαρχία Κόκκορη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου