Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Στη ... φάκα οι... φιλόμουσοι "νονοί''- Ένα ρεπορτάζτου Αδέσμευτου

Η ΕΛ.ΑΣ. "καθαρίζει" τους νονούς της νύχτας


Των ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΡΗ ΚΟΛΟΜΒΑΤΣΟΥ

Ενας συνταξιούχος υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, μία πασίγνωστη λαϊκή τραγουδίστρια με αμέτρητα σουξέ, ένας υπάλληλος της Βουλής, έξι ακόμα αστυνομικοί, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, όλη η… αφρόκρεμα του υποκόσμου και τα καλύτερα «λουλούδια» των φυλακών, ολοκλήρωναν την μορφή του πιο ανομοιογενούς παζλ που λυμαινόταν εδώ και χρόνια τον κόσμο της νύχτας σ’ ολόκληρη τη χώρα!!!
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί πήραν μέρος στη μεγαλύτερη στα αστυνομικά χρονικά επιχείρηση εξάρθρωσης των κυκλωμάτων των νονών της νύχτας, που κατά τη διάρκεια της «βασιλείας» τους ξέπλυναν εκατομμύρια ευρώ βρώμικου χρήματος! Δεν υπήρχε έγκλημα που οι ομάδες των κακοποιών της νύχτας δεν έκαναν: Εκβιασμούς, προστασίες, εμπόριο λευκής σαρκός, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, απάτες, παραχάραξη, συμβόλαια θανάτου, ληστείες τραπεζών, βομβιστικές επιθέσεις, ξέπλυμα, και στο τέλος, ένας ανηλεής εμφύλιος που ξέσπασε ανάμεσά τους, σκορπίζοντας συνολικά 19 πτώματα στα καρτέρια θανάτου που έστηναν ο ένας στον άλλον…
Από την πρωτοφανή επιχείρηση της Αστυνομίας που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, σχηματίστηκε δικογραφία σε 200.000 σελίδες, σε βάρος 217 ατόμων, από τα οποία, τα 70 αποτελούσαν βασικά μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. Μέχρι στιγμής απ’ αυτούς έχουν συλληφθεί 22 άτομα, ενώ άλλοι κρατούνται ήδη στις φυλακές. Οι κακοποιοί πουλούσαν προστασία σε 268 συνολικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων νυχτερινά κέντρα, μπαρ και καφετέριες, μέχρι και καντίνες της οδού Πανεπιστημίου αλλά και πάγκους της Λαϊκής!!!
Οι νονοί είχαν χωριστεί σε τέσσερις ξεχωριστές ομάδες και έτρεφαν άσβεστο μίσος η μία για την άλλη, αφού πολλές φορές «μπλέκονταν» οι περιοχές που λυμαίνονταν. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκίδα, το Αγρίνιο, η Ηλεία και η Κρήτη, ήταν μερικές μόνο από τις πόλεις που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους, και ρουφούσαν το αίμα των καταστηματαρχών που πάλευαν να τα βγάλουν πέρα. Αν αυτοί δεν υπέκυπταν στις απειλές τους, είτε έβαζαν βόμβες και κατέστρεφαν τα μαγαζιά τους, είτε τους ξυλοκοπούσαν, είτε υπέγραφαν εναντίον τους συμβόλαια θανάτου.
Στη δράση αυτών των ομάδων οφείλονται οι βομβιστικές ενέργειες εναντίον νυχτερινών καταστημάτων τα τελευταία πέντε χρόνια, οι δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας αλλά και καταστηματαρχών, η κινηματογραφική ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Αλοννήσου το περασμένο καλοκαίρι με λεία 1.000.000 ευρώ, αλλά και η προσπάθεια «εξαγοράς» υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, για να ξεπλύνουν τα εκατομμύρια που κέρδιζαν.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα ποσά που διακινούσαν οι ομάδες αυτές ήταν τόσο μεγάλα, που δεν δίσταζαν να σκοτώσουν ή να βγάλουν ένα συμβόλαιο θανάτου, αξίας 500.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί, προκειμένου να σταματήσουν το αιματοκύλισμα μεταξύ των ομάδων (19 δολοφονήθηκαν από το 2006-2009) κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης αναγκάστηκαν να πάρουν «εικονικά αστυνομικά αποτρεπτικά μέτρα» και να ακυρώσουν προγραμματισμένες δολοφονίες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!!!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Α. ΟΜΑΔΑ
Η ομάδα αποτελούνταν από 20 βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία αρχηγικά μέλη της είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης. Παρείχαν «προστασία» σε 48 καταστήματα – επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Αθήνας, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου, Πετρούπολης κλπ), καθώς και στις ευρύτερες περιοχές των επαρχιακών πόλεων Λουτρακίου, Κορίνθου και Αγρινίου. Εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 800 έως 3.000 ευρώ το μήνα.
Προκάλεσαν πέντε εκρήξεις σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και συγκεκριμένα στο «FOCUS» επί της οδού Λ. Λιοσίων 325, στο «TERRA PETRA» στην Πετρούπολη, στο «POLIS STUDIO» επί της οδού Πέτρου Ράλλη 18-20, στο «ΘΕΑ» επί της Λ. Ποσειδώνος 3-5 στον Άλιμο και στο «FEVER» επί της οδού Λαγουμιτζή 25 στην Αθήνα.
Μάλιστα είχαν αναθέσει σε «εκτελεστή» την δολοφονία δυο αρχηγικών μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης με αμοιβή 50.000 ευρώ. Επίσης είχαν επιτεθεί σε ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης.
Β. ΟΜΑΔΑ
Η ομάδα αποτελούνταν από 29 βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία είχαν ηγετικό ρόλο. Παρείχαν «προστασία» σε 130 καταστήματα - επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Λαύριο, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παραλιακή οδό, Πειραιά, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νίκαια, Κέντρο Αθηνών, Βόρεια προάστια, Αρτέμιδα κλπ) και εισέπρατταν χρηματικά ποσά από χίλια 1.000 έως και 3.000 ευρώ το μήνα.
Προμηθεύονταν όπλα, πυρομαχικά και εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό (βρέθηκε και όπλο ελεύθερου σκοπευτή SVD). Η συγκεκριμένη ομάδα επιχείρησε να διαπράξει απάτη σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με υπαλλήλους της, ανταλλάσσοντας πλαστά χαρτονομίσματα χρηματικού ποσού 1.500.000 ευρώ με γνήσια. Αρχηγικό μέλος της ομάδας, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο με λεία 1.000.000 ευρώ.
Γ. ΟΜΑΔΑ
Η ομάδα αποτελούνταν από 11 βασικά μέλη και παρείχαν «προστασία» σε 41 καταστήματα - επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Περιστερίου - Μπουρναζίου, Γλυφάδας κλπ). Εισέπρατταν χρηματικά ποσά από 500 έως και 1.000 ευρώ το μήνα. Μεταξύ άλλων εξανάγκαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων να τοποθετήσουν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, διακινούσαν ναρκωτικά, και πλαστογραφούσαν έγγραφα διαπράττοντας απάτες σε βάρος τραπεζών.
Δ. ΟΜΑΔΑ
Η ομάδα αποτελούνταν από 9 βασικά μέλη και παρείχαν προστασία σε 14 καταστήματα – επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου. Εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά από 500 έως και 2.000 ευρώ το μήνα. Μεταξύ άλλων διακινούσαν ναρκωτικά και προέβαιναν σε τοκογλυφίες. Επίσης, εξιχνιάσθηκε και η ένοπλη συμπλοκή η οποία είχε γίνει την 24-06-2010 στην Πλατεία Αγ. Ιωάννη Ριγανά Αγρινίου, μεταξύ των αρχηγικών μελών αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με μέλη αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ προέκυψαν βάσιμα στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μέλους της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε διαπραχθεί την ίδια ημέρα.

www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου