Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ - ΘΡΙΑΜΒΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ

Έβγαλε το εξάσφαιρο, για τελευταία φορά στο φετεινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Σταμάτησε στο 6-0 επί της Λάρισας και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για 13η φορά στα τελευταία 15 χρόνια. Αριθμός τίτλου 38, στην 86χρονη ιστορία του. Μια μέρα πριν, η ομάδα μπάσκετ του Θρύλου είχε υποτάξει τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ καπαρώνοντας την πρωτιά και στην κανονικ/ή περίοδο του ΄πρωταθλήματος Μπάσκετ, ενώ στην ακριτική Σάμο τα κορίτσια του βόλευ του Θρύλου έφερναν το κύπελλο γυναικών στο μεγάλο λιμάνι...



Φιέστα στο Γ. Καραϊσκάκης 

Με ιδανικό τρόπο, πολλά γκολ και εκπληκτική εμφάνιση ο Ολυμπιακός νίκησε 6-0 τη Λάρισα, διατήρησε το αήττητο στην έδρα του και πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Με σκόρερ του Djebbour μόλις στο 8’ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα και έδειξε πως είναι αποφασισμένος να πανηγυρίσει με τον ιδανικότερο τρόπο ένα ακόμα πρωτάθλημα και να μην αφήσει την ΑΕΛ να του… χαλάσει τη φιέστα.

Στο 11’ και πάλι ο Γαλλοαλγερινός ήταν ο πρωταγωνιστής και προσπάθησε να κάνει το 2-0, όμως η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 15’ όμως ο Fuster ανέλαβε δράση και αφού αρχικά έκανε το 2-0 έπειτα από πάσα του Μανιάτη και λάθος του Tall, στο 17’ «μάγεψε» τον κόσμο που είχε βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ibagaza από κόρνερ έψαξε τον Fuster που ήταν έξω από την περιοχή. Αυτός με κοντρόλ στο στήθος και απευθείας σουτ, πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος έκανε το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο βραβεύτηκε το γκολ της χρονιάς, αυτό δηλαδή του Miralas κόντρα στον Πανιώνιο στο Φάληρο. Μετά τη βράβευση του… παλιού τέρματος, είχαμε… νέα. Στο 62’ ο Mellberg  έπειτα από σέντρα του Μανιάτη έπιασε μόνος του την κεφαλιά και έκανε το 4-0. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Pantelic που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αμπάρη και έκανε το 5-0. To 6-0 ήρθε από τον Φετφατζίδη που δεν αστόχησε σε στο τετ α τετ με τον Αμπάρη κι έκανε το 6-0!
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Modesto, Mellberg, Ibagaza, Miralas, Raul Bravo, Fuster, Παπαδόπουλος, Riera, Djebbour
Λάρισα: Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Tall, Couzin, Abubakari, Metin, Pancrate, Ρέντζας, Πλιάγκας, Κατσιαρός

"Κρέμασε" τα γάντια ο Αντώνης 
Είκοσι χρόνια καριέρας, εικοσι - τρεις εγχώριοι τίτλοι, ένα πρωτάθλημα Ευρώπης, 90 διεθνείς συμμετοχές. Τι άλλο άραγε θα μπορούσε να προστεθεί στην ποδοσφαιρική σφραγίδα του Αντώνη Νικοπολίδη για να χαρακτηρισθεί ο καλύτερος Ελληνας τερματοφύλακας που βγήκε ποτέ; 
Ο Αντώνης έκλεισε τα 40. Και χθες ανάμεσα στην ερυθρόλευκη λαοθάλασσα που πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έζησε την αποθέωση, δέχθηκε την τεράστια υπόκλιση, ,κατέθεσε τη σεμνότητα του. Ο "Τζόρτζ Κλούνει" των Ευρωπαϊκών γηπέδων, θα συνεχίσει να προσφερει από άλλο μετερίζι, της ερυθρόλευκης οικογένειας, στον Ολυμπιακό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 
ΥΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΣΤΟ ΣΕΦ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Με κορυφαίο το Γιοτάμ Χαλπερίμ ο Ολυμπιακός καθήλωσε τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ με 87 -83 στην παράταση κλειδώνοντας την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μπάσκετ. 
 
Παράταση: 87-83

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 5 πόντους εξασφάλισε τη νίκη κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που αναλώθηκε σε άστοχα τρίποντα.
4ο δεκάλεπτο: 76-76
Σε προσωπική κόντρα του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Γιοτάμ Χαλπερίν εξελίχθηκε το τέταρτο δεκάλεπτο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και ο Ισραηλινός γκαρντ του Ολυμπιακού πήραν τις ομάδες τους από το "χεράκι" επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός βλέποντας ότι δεν μπορεί να πάρει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων, φρόντισε να στείλει το ματς στην παράταση, ώστε να διεκδικήσει εκεί την πρώτη θέση.
3ο δεκάλεπτο: 60-52

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός με πιεστικές άμυνες σε όλο το γήπεδο και τρία αναπάντητα τρίποντα έχτισε μία διαφορά 9 πόντων. Το πάθος και "δίψα" για τη νίκη από πλευράς γηπεδούχων ήταν εμφανής σε άμυνα και επίθεση και η "ψαλίδα" συνέχισε να είναι μεγάλη παρά τις συνεχείς αλλαγές του Ομπράντοβιτς, που προσπαθούσε να βρει το ιδανικό σχήμα για να μειώσει. Από την άλλη πλευρά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε στον πάγκο τον Σπανούλη από το 8ο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου και δικαιώθηκε, καθώς η ομάδα έγινε πιο γρήγορη με τον Τεόντοσιτς, τον Γκόρντον και τον Χαλπερίν στην περιφέρεια.
2ο δεκάλεπτο: 34-32
Στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου συνεχίστηκε το "ναυάγιο" του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός βρήκε (διά χειρός Γιοτάμ Χαλπερίν) το μακρινό σουτ που του έλειπε, συνέχισε να οδηγεί σε λάθη τους "πράσινους" και κυριάρχησε στα ριμπάουντ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός στάθηκε στα πόδια του"βραχυκύκλωσε" με άμυνα ζώνης τους "ερυθρόλευκους" και με δράστη τον Στράτο Περπέρογλου επιθετικά ξαναμπήκε στο παιχνίδι.
1ο δεκάλεπτο: 16-15

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Νωρίς νωρίς υπέπεσε σε πέντε φάουλ, έκανε κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό που κράτησε χαμηλά τη διαφορά ήταν η αστοχία (3/17 εντός πεδιάς, αλλά 10/10 βολές), μιας και ο Ολυμπιακός με τέσσερις περισσότερες επιθέσεις θα μπορούσε να έχει ανοίξει την "ψαλίδα".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου