Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Φιλάνθη Αγγελάκου γράφει στο pressyou για τα προβλήματα του Ελληνικού Τάε Κβο Ντό


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (1968-1987)

 Γράφει η
Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου


Το Ταεκβοντό ως σύγχρονο άθλημα εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1968 με τον ερχομό του Σταμάτη Κάσση από την Γερμανία ο οποίος το είχε ο ίδιος διδαχτεί από Κορεάτη δάσκαλο.

Η εξέλιξη του Ταεκβοντό στην Ελλάδα τις πρώτες δύο δεκαετίες εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις πρωτοβουλίες, τον ενθουσιασμό και το έργο του Σταμάτη Κάσση ο οποίος ίδρυσε και τα πρώτα αθλητικά τμήματα (συλλόγους). Ολόκληρη την διοίκηση και διαχείριση του αθλήματος την αντιπροσώπευε μόνος.

Χάρη στο έργο του, το Ταεκβοντό εντάχθηκε στο ΣΕΓΑΣ το 1980. Ήταν ένα από τα νεότερα αθλήματα και δεν είχε ικανοποιητική ανταπόκριση. Εκείνην την περίοδο δεν υπήρχε διοίκηση Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό αλλά μέρος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Η ραγδαία εξέλιξη του Ταεκβοντό έγινε μόλις ιδρύθηκε η αυτόνομη Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (1987) η οποία και συνέχισε με αρκετές επιτυχίες.
Τότε η διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε την απαραίτητη δομή, οικονομικά, εξειδικευμένους συνεργάτες που οργάνωναν, σχεδίαζαν, διοικούσαν και διενεργούσαν τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας της εξέλιξης αυτού του αθλήματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου