Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Όταν ανέβασε στροφές ο Ολυμπιακός ... "πάτησε" τις Σέρρες

4 γκολ από 2 αστέρες για το 9Χ9

Πάντελιτς και Ριέρα μάγεψαν χθες στο Γ. Καραϊσκάκης
Καρδιοχτύπησε ο Ολυμπιακός αλλά όταν οι παίκτες του αντιλήφθηκαν ότι κινδυνεύουν να χάσουν το αήττητο στο απόρθητο φρούριο του "Γ. Καραϊσκάκης" έπαιξαν για είκοσι λεπτά διαστημικό ποδόσφαιρο και διέλυσαν τα όνειρα του Πανσερραϊκού για θετικό αποτέλεσμα μέσα στον Πειραιά.
Μάρκο Πάντελιτς και Άλμπερτ Ριέρα σκόραραν από δύο φορές στο χορταστικό και γεμάτο ανατροπές ματς (4-2) του “Γ. Καραϊσκάκης”, όπου ο Ολυμπιακός κινδύνεψε με την πρώτη του απώλεια από τον Πανσερραϊκό του δαιμόνιου Γεωργιάδη.
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν “μουδιασμένα” στον αγωνιστικό χώρο κι αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 2ου λεπτού με την κοντινή κεφαλιά του Μέλμπεργκ που πέρασε άουτ, δεν απείλησε ούτε μια φορά την εστία του Ράντμαν, για περισσότερο από 40 λεπτά, παρά το γεγονός ότι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, καλά οργανωμένοι στην άμυνα, δεν άφηναν περιθώρια στους ερυθρόλευκους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Ήταν αυτοί μάλιστα που έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον Γεωργιάδη να πλασάρει προ κενής εστίας, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο.
Ο Ολυμπιακός έσωσε τα προσχήματα με τον Φετφατζίδη να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς σκορ στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το πρώτο στείρο “Α' μέρος” για την ομάδα του Βαλβέρδε στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαλβέρδε στερήθηκε των υπηρεσιών του Μιραλάς από πολύ νωρίς στο παιχνίδι (24') λόγω ενοχλήσεων.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες διατήρησαν την κατοχή και προσπάθησαν με ασφυκτική πίεση στα 3/ 4 του γηπέδου να υποχρεώσουν τους παίκτες του Πανσερραϊκού σε βεβιασμένες ενέργειες και να εκμεταλλευτούν τα λάθη.
Ένα δίλεπτο κρεσέντο στο δίλεπτο 50'-52' για τον Ολυμπιακό, με δύο χαμένες ευκαιρίες από τους Ραούλ Μπράβο και Φετφατζίδη και ένα γκολ του Μάρκο Πάντελιτς, έφερε τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ με 1-0.
Η συνέχεια ωστόσο αναμενόταν συγκλονιστική. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα, αντ' αυτού όμως είδαν την ομάδα του Ντράγκαν Κόκοτοβιτς να φτάνει στην ισοφάριση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γεωργιάδη που κέρδισε ο Νταλέ (65'). Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έδωσε στα “λιοντάρια” το προβάδισμα, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια.
Ο Ολυμπιακός, δεν πτοήθηκε από την ανατροπή. Πείσμωσε και φρόντισε να αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο, για ποιο λόγο θεωρείται η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
Οι ερυθρόλευκοι εξέλαβαν ως “αυθάδεια” το διπλό χτύπημα του χαρισματικού Γεωργιάδη και έσπευσαν να ανταποδώσουν. Με σωρεία επιθέσεων, έδεσαν “κόμπο” την άμυνα του Πανσερραϊκού και με τρία διαδοχικά τέρματα των Ριέρα (πεν. 70', 89') και Πάντελιτς 85', ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.
Το τελικό 4-2 άφησε ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς.

 Δείτε τα γκολ στο
goal4replay.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου