Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Tης φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Tης Κατερίνας Ελεονώρας Καραβιώτη
γγ ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας

Θυμάμαι κάπου στην προηγούμενη δεκαετία, μεσοβδόμαδα πρέπει να'ταν, φίλους και γνωστούς να καθηλώνονται δέκα με έντεκα μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να ζήσουν για λίγο-σα ναρκωτικό- το απαγορευμένο ειδύλλιο του μπαλαμού και της Ερατώς. Η Ερατώ δε μας πολυενδιαφέρει σε αυτήν την αναζήτηση. Ο μπαλαμός όμως, ζεν πρεμιέ της εποχής, με πολλές και γνωστές, δυναμικές -κι όταν λέω δυναμικές εννοώ μεγαλύτερες- γυναίκες του χώρου να τον συνοδεύουν στις δημόσιες εμφανίσεις του, σε χρόνο dt κατέκτησε στην καρδιά του ελληνικού γυναικείου φύλου τον τίτλο του άντρα του αλήτη, του πολλά βαρύ, του μάγκα, του εν πάσει περιπτώσει καινούριου Κούρκουλου. Θες να φταίει το μποτάκι το τίμπερλαντ-πολύ κουλ για την εποχή- θες να φταίει το τζιπ-από τότε καθιερώθηκε το freelander ως ουαο- θες να φταίει η ημίξανθη κουρούπα με τη σπαστή τη μπούκλα που όλο έπεφτε στο πρόσωπο, θες να φταίει που διεκδικούσε τον έρωτα από τσαντήρι σε τσαντήρι κόντρα σε όλους κι όλα ; όλα αυτά εν πάσει περιπτώσει συνέθεσαν το πρόσωπο του καλλιτεχνικού χώρου, προς στιγμήν, ονόματι ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ. Ο Απόστολος, με όνομα πια συνώνυμο με το «μάτσο» παντρεύτηκε, χώρισε και απομακρύνθηκε για μια περίοδο από κοντά μας αφήνοντας ανεκπλήρωτους έρωτες και επιθυμίες στις 15χρονες της εποχής και τοίχους με ενύπογραφες φωτογραφίες ή και αυτόγραφα.
 Και ξαφνικά γύρισε. Γύρισε ώριμος-anyway- κι έτοιμος  να εκφράσει ένα νέο ύφος, πέραν αυτό του γκόμενου. Ήρθε να μας μιλήσει πολιτικά. Έτσι, μια ωραία πρωία άρχισε να κάνει αντιπολίτευση, έγινε ο Κόκκινος Απόστολος. Κοινώς ενστερνίστηκε της απόψεις του ΚΚΕ, τον πήρε και η Αλέκα παραμάσχαλα και άρχισαν να πηγαίνουν πέρα δώθε Περισσό-Σύνταγμα-Προπύλαια. Μετά ήρθαν τα παράθυρα. Ποιος ξεχνάει τα βρισίδια με την έταιρη πολιτικοποιημένη καλλιτέχνιδα Βάσια Τριφύλλη στο πρωινό του MEGA;  Η μπούκλα μπούκλα βέβαια και το μάτσο μάτσο. Κάπου εδώ φτάνουμε και στις δημοτικές εκλογές, όπου με  το χρίσμα του ΚΚΕ αποφασίζει να διεκδικήσει το δήμο Στυλίδας (κάτω από τη Λαμία για τους μη γνωρίζοντες).  Και κάπως έτσι, με λίγο Απόστολο, λίγο πολιτικό παρασκήνιο, πολλή κρίση και πολλά καινούρια realities κυλούσε η ζωή μας  μέχρι που ένα δελτίο ειδήσεων ανακοίνωσε πως ο Απόστολος είναι πλέον δημοτικός άρχοντας, περιθωριοποιώντας κλασσικούς πολιτικούς με κλασσικές διεκδικήσεις και κλασσικές καριέρες.
Καθαρό κούτελο λοιπόν κι Απόστολος Γκλέτσος πάνε μαζί. Κρίση και Ελλάδα πάνε μαζί. Αυτά που δεν πάνε μαζί είναι λεφτά και Έλληνες.
Είμαστε που είμαστε απηυδυσμένοι με τα έξτρα φορολογικά βάρη, ε, αν μένεις και στη Στυλίδα και επί καθημερινής βάσεως πρέπει να πληρώνεις διόδια για να πας μέχρι το περίπτερο (2 φορές) σου γυρνάει το λαμπάκι. Άμα σου αναστείλουν και την άδεια δε, για να περνάς δωρεάν και σε εγκλωβίζουν στη μία πλευρά του δήμου έχεις θέμα. Κι επειδή ο Απόστολος έχει και μια ιστορία που πρέπει να τιμήσει, χθες, 11 Ιανουαρίου 2011, κι ενώ είχε αναλάβει τη δημαρχεία μόλις 10 ημέρες ανέλαβε δράση υπέρ των αδικημένων πολιτών και κατοίκων του.  Έβγαλε λοιπόν τα κίτρινα Τίμπερλαντ από την ντουλάπα, άφησε τη μπούκλα ατημέλητη, έβγαλε και το μάτσο άντρα απ'το ψυγείο, έβαλε στο Ipod-έχουν περάσει και  15 χρόνια- Μπάση «40 κύματα» και καβάλησε τη μπουλντόζα. Η συνέχεια είναι γνωστή, έριξε τις μπάρες των διοδίων απελευθερώνοντας τη διέλευση και καθιστώντας πραγματικότητα το ελληνικό, συνταγματικό δικαίωμα περί ελεύθερης πρόσβασης. Και συνελήφθη βέβαια, περνώντας ένα ωραιότατο βράδυ στο κρατητήριο. Παράλληλα, όμως, έδωσε πίσω στους κατοίκους της Στυλίδας τις κάρτες ελευθέρας -επανεκδόθηκαν σε χρόνο dt- και έδωσε σε όλους εμάς να καταλάβουμε ότι αυτή η χώρα μας ανήκει, σε εμάς τους πολίτες, τους δημότες και τους κατοίκους της, όχι σε άπληστες εταιρίες με κενή προσφορά. Μπορεί να έφαγε και λίγη φυλακή αλλά αυτό μόνο συμβάλλει στη γοητεία του. Είπαμε, είναι «μάτσο».
Μπράβο στους πολίτες της Στυλίδας για την πολιτική τους επιλογή. Τους συγχαίρω. Να ζήσει ο Δήμαρχος. Ο Γκλέτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου