Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η κορυφαία στιγμή του Γ. Καρατζαφέρη στο Ελληνικό κοινοβούλιο

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 

Ξεδίπλωσε όλο το ρητορικό του ταλέντο αλλά και το γνωστικό του πεδίο ο Γιώργος Καρατζαφέρης χθες στη Βουλή καθώς κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα Εθνικά Θέματα που προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς αποτύπωσε με εμπεριστατωμένη σκέψη και βασισμένος σε πλούτο γνώσεων και απτών επιχειρημάτων το πως μπορεί να ασκηθεί υπεύθυνη, αλλά και απόλυτα προσειλωμένη στον Εθνικό  προσανατολισμό, εξωτερική πολιτική.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, πρότεινε να μην χάνει άλλο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση και να προχωρήσει στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) χωρίς να την οριοθετήσει.


Πρότεινε ακόμη επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής υπογραμμίζοντας την ανάγκη να είναι πιο πολυσυλλεκτική, ενώ απέδωσε ατολμία στην κυβέρνηση.
Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για λάθη πολλών δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική αλλά και για δικαίωση των θέσεων του κόμματος του. «Με ευχάριστη έκπληξη άκουσα την εμπεριστατωμένη ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να κινείται στον ίδιο άξονα του ΛΑΟΣ».
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, υποστήριξε ότι «δεχόμεθα παθητικά τα θέματα που βάζει η Τουρκία. Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε εμείς τη πολιτική τροχιά των πραγμάτων και όχι να αφήνουμε την Τουρκία να ηγεμονεύει».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι δεν γνωρίζουν τα κόμματα όλη την αλήθεια για τα όσα συζητάει η κυβέρνηση με την Τουρκία και ζήτησε να γίνει ενημέρωση γιατί, όπως είπε, «πρέπει να ξέρουμε τα πραγματικά περιστατικά για τα εξωτερικά θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου