Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δεν μίλησε για την ταμπακέρα των ευθυνών ΤΟΥ ο Πρύτανης, αλλά εστειλε μήνυμα


ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ 

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το πανεπιστήμιο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, και ζήτησε την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας, σε συνεργασία όπως υπογράμμισε, με το υπουργείο Εσωτερικών.


Σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη, η καθοδηγούμενη -όπως είπε- κατάληψη της Νομικής αποτελεί κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου και πρέπει να βρεθεί τρόπος για την αποχώρηση των μεταναστών, γι αυτό η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει σήμερα κιόλας την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο, όπου θα μπορεί να γίνει αντικείμενο χειρισμού το πρόβλημά τους.
Ο πρύτανης σημείωσε πως πρόκειται για ένα ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο οφείλει να λύσει η Πολιτεία και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας, Αννα Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, σε σύσκεψη για το θέμα, ώστε, όπως επανέλαβε, να δώσουν λύση σε ένα ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής. Αφού ευχαρίστηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρέμβασή του ο κ. Πελεγρίνης απηύθυνε επίσης έκκληση στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να εξασφαλιστεί -όπως προαναφέρθηκε - η μεταφορά των μεταναστών σε άλλο χώρο.

Το κάλεσμα συνεργασίας του κ. Πελεγρίνη δεν απευθύνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μία σαφή αντίδραση των πρυτανικών αρχών στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χ.Παπουτσής διεμήνυσε την Τρίτη πως η αστυνομία θα επέμβει μόνο αν ζητηθεί η συνδρομή των εισαγγελικών αρχών, καθώς όπως επεσήμανε η προστασία του ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών, που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Νομική Σχολή Αθηνών.
«Αριστερά δεν είναι η ανομία»
Είναι αριστερή πολιτική να εκμεταλλέυεσαι τον πόνο εξαθλιωμένων παράνομων μεταναστών και να προωθείς την ανομία καταλύοντας κάθε πανεπιστημιακό θεσμό, παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού στο δημόσιο συμφέρον, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην αναφορά του στο θέμα κατά τη σημερινή του ομιλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία, αλλά η ευνομία και η εφαρμογή των νόμων, δεν είναι να κάνεις ό,τι θες και να επενδύεις σε μία κοινωνία μπάχαλο».
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων [Βλέπε άρθρο] .
Διευκρινίσεις ζητεί ο εισαγγελέας Α.Π.
Την Τετάρτη εξάλλου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη των χώρων της Νομικής Σχολής.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου