Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παιχνίδια Κατασκόπων από τους Γερμανούς στην Ελλάδα

Tα έργα, η SIEMENS, μάτι η ΒND!

Επειδή πολλά γράφονται και πολλά λέγονται για την SIEMENS, σήμερα τα parapolitika φέρνουν στο φως της δημοσιότητας την δράση του Δρ. Φόλκερ Γιουνγκ (Volker Jung) (εκείνος που έφυγε ανενόχλητος από την αγαπημένη του Πάρο) με την γερμανική ΕΥΠ (BND), κάτι που σημειωτέον έχει αποκαλύψει το περιοδικό «Der Spiegel» και κανείς ποτέ δεν το διέψευσε!
Ειδικότερα και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα και το οποίο δεν το διέψευσε ούτε και η SIEMENS, λειτουργούσε και για λογαριασμό της BND, δείχνοντας την έκταση που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα και στη χώρα μας, αφού έρχονται στο φως της δημοσιότητας και θέματα κατασκοπείας!
Με λίγα λόγια, όπου έπαιρνε έργα στο εξωτερικό η SIEMENS, υπήρχε μάτι της γερμανικής ΕΥΠ με ότι αυτό συνεπάγεται...
Ειδικότερα, ο Γιουνγκ ήταν στη Siemens από το 1991 και χρημάτισε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας μέχρι το φθινόπωρο του 2003. Παράλληλα πέρασε και από τα συμβούλια της DAB bank AG και της MAN AG ενώ ήταν πρόεδρος της Siemens στη Ν. Αφρική και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, από δεκαετίες η Siemens είχε στενότατη συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) και ο άνθρωπος που επέβλεπε τον πιο διεφθαρμένο τομέα, τις επικοινωνίες, ήταν ο επικεφαλής σύνδεσμος της εταιρείας με το BND.
Η Siemens ενεργούσε ανέκαθεν ως τεχνικός σύμβουλος του BND και ήταν προμηθεύτρια τεχνολογίας για κατασκοπία, τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και εκτός των συνόρων στις γκρι ζώνες επιχειρήσεων των πρακτόρων.
Μέσω των συμβάσεων και της τεχνολογίας Siemens το BND που συνεργάζεται στενά με τη CIA έχει πρόσβαση σε ευαίσθητους τομείς επικοινωνιών και ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο.
Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποτελούν ρουτίνα και το BND θεωρείται από τις καλύτερες υπηρεσίες διεθνώς στις υποκλοπές μέσω της τεχνολογίας Siemens.
Σύμφωνα πάντα με το «Der Spiegel», η δράση της μυστικής υπηρεσίας ήταν καθοριστική στις υποθέσεις απαγωγών Γερμανών πολιτών που μεταφέρθηκαν σε χώρες όπου επιτρέπονται τα βασανιστήρια, στις παρακολουθήσεις Γερμανών δημοσιογράφων, στην υποστήριξη που προσέφερε στον πόλεμο του Ιράκ και στις πληροφορίες που προσφέρει από τις παρακολουθήσεις των Αραβικών ιδίως χωρών.
Οι ειδικοί σύνδεσμοι BND-Siemens διατηρούν γραφεία στη θυγατρική ICM Voice & Data Recording (Χόφμαν 51, Μόναχο) στο κτίριο της οποίας δεν έχουν πρόσβαση τα άλλα στελέχη της εταιρείας.
Το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Siemens, Φόλκερ Γιουνγκ, ήταν μέχρι την συνταξιοδότησή του ο κορυφαίος σύνδεσμος του BND με τη Siemens.
Για πολλούς μήνες οι Γερμανοί εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο της Siemens δεν είχαν καλέσει τον κ. Γιουνγκ ούτε καν ως μάρτυρα, αν και το τμήμα των επικοινωνιών που επόπτευε βρισκόταν στο επίκεντρο της διαφθοράς.
Μόλις στις 15 Μαίου 2008 έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελείς της Νυρεμβέργης και του Μονάχου εξετάζουν ως ύποπτο τον πανίσχυρο κ. Φόλκερ Γιουνγκ, για την ανάμιξή του σε υποθέσεις της Αργεντινής, Ρωσίας και Ελλάδας.
Ειδικότερα, το περιοδικό «Spiegel» αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Siemens ήταν επί χρόνια... στο κρεβάτι με την BND, τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις στη Γερμανία για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων».
Στην αγγλική ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «η Siemens κατασκεύαζε για λογαριασμό της BND κάθε είδους προϊόν υψηλής τεχνολογίας, για αυτό και λειτουργούσε ουσιαστικά σαν εσωτερικός προμηθευτής εξοπλισμού της υπηρεσίας. Παρείχε κινητά τηλέφωνα για ασφαλείς επικοινωνίες, αλλά και εξοπλισμό παρακολουθήσεων».
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η Siemens φέρεται ότι παρείχε στην BND απομακρυσμένη πρόσβαση στα συστήματα υποκλοπών που εγκαθιστούσε σε τρίτες χώρες, ώστε ουσιαστικά η γερμανική υπηρεσία, που φημίζεται για τις στενές σχέσεις της και με τις αντίστοιχες αμερικανικές, να έχει πρόσβαση σε παρακολουθήσεις που γίνονταν σε τρίτες χώρες.
Μάλιστα, το «Spiegel» έγραψε ότι σύνδεσμος της BND στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της Siemens ήταν όπως προαναφέρθηκε ο Φόλκερ Γιουνγκ, υπεύθυνος για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος αργότερα έμεινε αρκετά χρόνια και στην Ελλάδα, ως πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής της Siemens την περίοδο 1998-2003.
Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει πως ο Φόλκερ Γιουνγκ ήταν «λαβράκι» και κάποιοι τον άφησαν να φύγει ανενόχλητος...
 www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου