Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Βασίλης Ράπανος, Στουρνάρας στο Ανάπτυξης, Ρουπακιώτης στο Εργασίας - Εκτός Μιχελάκης- Βορίδης- Άδωνις

Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν το γύρο της δημοσιογραφικής πιάτσας, νέος υπουργός οικονομικών θα ορκιστεί ο κ. Βασίλης Ράπανος. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα κόμματα έχουν συμφωνήσει για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών. Μάλιστα έχει υπάρξει ήδη και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βασίλη Ράπανο προκειμένου να αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο. Με αυτό το δεδομένο στο υπουργείο Ανάπτυξης πάει, μάλλον, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας (μέχρι σήμερα υπηρεσιακός στην ίδια θέση ), με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, ενώ στο υπουργείο εργασίας πιθανότατα παραμένει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εξάλλου, για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το όνομα του Γ. Μιχελάκη δεν φαίνεται να προκρίνεται, καθώς οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι σε αυτή τη θέση θα πρέπει να τοποθετηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να μείνουν, μετά το βέτο που φέρεται να προέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, οι πρώην υπουργοί κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, οι οποίοι αν και ήταν στις αρχικές προτάσεις του κ. Σαμαρά, εν τούτοις δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου