Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο "ΚΗΠΟΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ... ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ






Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Από τον καιρό που γνώρισα τον  Γιώργο Μουρούτη, το alter ego, του Αντώνη Σαμαρά, έχουν περάσει κοντά δέκα χρόνια. Αρκετά, μισή επαγγελματική ζωή για κάποιους, ολόκληρη για τον ίδιον το νέο διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Και πάντως αρκετά για να μετατρέψουν έναν σεμνό νέο που με ικέτευε για ένα παραπολιτικό στην Αυριανή, του τότε, σε έναν αλαζόνα, ζαλισμένο από τον στροβιλισμό του δρόμου προς την εξουσία, πολιτικό «παράγοντα». Ο άνθρωπος που μοιράστηκε την σχεδόν δεκαετή απομόνωση, με τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα απειλεί με… εκκαθαρίσεις στην ΕΡΤ γιατί δεν του αρέσει η… φάτσα τους…
Η εποχή που μου τηλεφωνούσε μια ντουζίνα φορές για να με ευχαριστήσει γιατί τελικά είχε μπει το πολυπόθητο παραπολιτικό στην εφημερίδα πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα ο Γιώργος είναι εξουσία – μια έννοια θηλυκού γένους με την οποία πάντοτε ήταν ερωτευμένος, ακόρεστα, αθεράπευτα, παράφορα. Τώρα που την πήρε στα χέρια του μάλλον θα ασελγήσει επ’ αυτής. Τώρα, κάποιους δημοσιογράφους απειλεί, κάποιους άλλους που του έδειξαν το δρόμο για αυτό το ραντεβού με την εξουσία που τόσο λάτρεψε κάνει πως δεν τους ξέρει.
Η εξουσία όμως είναι «γκόμενα» που σ’ αφήνει πριν τη βαρεθείς και συνήθως πριν το πάρεις είδηση. Κι ο καιρός έχει δαιμονισμένα γυρίσματα. Όσο για την αλαζονεία – αυτή είναι αρρώστια. Κι όταν παίρνει Ναπολεόντιες διαστάσεις, έχει απλωθεί παντού. Στους αρρώστους λοιπόν λες «περαστικά» και κάνεις υπομονή μαζί τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου