Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Υιοθετώντας τα … ορφανά του Σημίτη


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Μην πυροβολείτε,  ακόμη, αυτήν την κυβέρνηση. Άλλωστε ο πρωθυπουργός  από την σύνθεση της ακόμη θέλει να καταδείξει πως διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία. Για αυτόν το λόγο συνέστησε ένα κυβερνητικό σχήμα – ορφανοτροφείο αρρένων…
Και ξάφνου, κάπου μια οκταετία μετά από την ομόθυμη και πανεθνική καταδίκη του Σημιτικού καθεστώτος, να που το φάντασμα του Σημίτη, του αρχιερέα όπως τον έλεγαν της διαπλοκής, επανέκαμψε στην κυβέρνηση δίχως να τον… ψηφίσει κανείς. Τα «ορφανά» του δεύτερου χρονικά αρχηγού του ΠΑΣΟΚ βρήκαν … δουλειά ως υπουργοί. Κι έτσι ο μπροστάρης της εθνικής μας καταστροφής, θα βρει μια θέση στο πάνθεον των δικαιωμένων ηγετών του τόπου.
Κι αφού ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την «καλή πράξη» και .έδωσε «στέγη και τροφή» στα ορφανά του αρχιερέα της διαπλοκής, θα κληθεί τώρα να απαντήσει ως συνένοχος, στην ιστορία, για πράγματα που μέχρι πρόσφατα έδειχναν να μην τον  αφορούν: Τον Παπαδήμο της Ελληνικής Χρηματιστηριακής φούσκας  του 1999- 2000, όπου εντοπίζεται η ρίζα του κακού, τον υπάλληλο της Goldman Sachs, τον έκανε πρωθυπουργό.
Το Στουρνάρα, εκ των εγκεφάλων της «επένδυσης» μιας ολόκληρης οικονομικής θεωρίας στην απόλυτη εξαπάτηση και κατόπιν καταλήστευση των Ελλήνων από τον Σημίτη και την παρέα του, τον δικαίωσε κάνοντας τον υπουργό.
Το Ράπανο – που υπηρέτησε δουλικά την προδοτική κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου – τον έκανε «Τσάρο» της οικονομίας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ο Σαμαράς ήρθε να αναβαπτίσει την πιο βρώμικη και σκοτεινή περίοδο της Μεταπολίτευσης. Την περίοδο των τιγκαρισμένων, με Γερμανικά μάρκα ,      βαλιτσών που ακολουθούσαν τη διαδρομή Μόναχο – Χαριλάου Τρικούπη.  Την περίοδο που ο κόσμος οδηγήθηκε στη φτώχεια και η κοινωνία στο μαρασμό. Την περίοδο της Φούσκας του Χ. Α. Α. και του Εθνικού ξεπουλήματος. Είναι φαίνεται μέρος της «δουλειάς»  που έχει αναλάβει ο Α. Σαμαράς – και τέτοια δουλειά δεν βγαίνει χωρίς τα ορφανά του Σημίτη. Από αυτόν το Σαμαρά μην περιμένετε να πάει κόντρα στους Γερμανούς. Στον άλλο Σαμαρά, αυτόν που τιμά το εθνόσημο στο στήθος, έχω τις ελπίδες μου. Γιατί ξέρω πως μπορεί να τους ταπεινώσει στο Γκντανσκ . Μετά το ματς θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά, θυμηθείτε το, που η Μέρκελ θα νιώσει άβολα από ένα … Σαμαρά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου