Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ευρω-γονυκλυσίες

Του Θανάση Καρτερού
 www.avgi.gr
Πρώτα δημιούργησαν ένα μύθο για τις ανάγκες των εκλογών: Η Ελλάδα του ευρώ κινδυνεύει! Από τι ακριβώς κινδυνεύει το έλεγε καθαρά ο ακραιφνής Ευρωπαίος Σαμαράς - από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ το ψιθύριζε κάπως ντροπαλά - από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η ΔΗΜ.ΑΡ. το χαμογελούσε πικρά και με τη γνωστή της αβρότητα -από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι έπλασαν το βολικό τους δίλημμα για τις κάλπες: Εμείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή όλεθρος. Ακόμα και η Αλέκα διέγνωσε συνωμοσία των Γερμανών: Χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον... ενισχύσουν, να γίνει κυβέρνηση και να μας διώξουν από την Ευρωζώνη!
Κούτσα-κούτσα την πήρε την πρωτιά που επεδίωκε η Ν.Δ. Ανάσαναν η Ευρώπη των αγορών, οι αγορές του κόσμου, οι τοκογλύφοι των εθνών και τα έθνη των τοκογλύφων. Ίσως και η Αλέκα. Μπήκε μια άνω τελεία στην αγωνία τους, αλλά όχι και στη χρήση του μύθου. Η νέα κυβέρνηση έχει ως συγκολλητική ουσία της το ευρώ. Εν αρχή την η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διακηρύσσουν οι τρεις φερέλπιδες συνεταίροι. Και για να μην αφήσουν αμφιβολία τι εννοούν, συνεχίζουν να καταγγέλλουν τον εξτρεμισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνείται να συμπράξει στη σωτηρία της χώρας από την απειλή της δραχμής.
Ως εκ τούτου να είστε βέβαιοι: Θα έχουμε κυβέρνηση του ευρώ. Που πάει να πει: Έτοιμη να καταβάλει ό,τι χρειαστεί σε θυσίες -δικές μας- για το ευρώ. Να κάνει όσες παραχωρήσεις κριθούν αναγκαίες για το ευρώ. Κι έτσι το ευρώ παίρνει τη θέση του στο εικονοστάσι των μεγάλων ιδεών, που εξυπηρέτησαν μικρά έργα. Η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια, η δημοκρατία, η ελευθερία, και το ευρώ. Υπό την σκέπη του, κάθε Μνημόνιο μπορεί να γίνει ανεκτό, κάθε επιβολή μπορεί να γίνει υποφερτή - η θρησκευτική αφοσίωση στο ευρώ απαιτεί και τις ανάλογες γονυκλισίες.
Οι σώφρονες και στην Ευρώπη και εδώ προειδοποιούν βέβαια ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την καταστροφή του ευρώ. Ότι όσο ευρώ σημαίνει λιτότητα, Μνημόνια και απόγνωση, τόσο οδεύει προς την κόλαση. Προς την οποία ο δρόμος, ως γνωστόν, είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Των ευρωπροστατών, των ευρωμετόχων και των ευρωπολιτικών, όπως των συνεταίρων της ελληνικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας -του ευρώ, εννοείται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου