Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τελικά, φταίει ο Χατζηπετρής…


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Συμφωνώ με «κλειστά μάτια», με το σύνθημα «δεν θα σε πληρώσουμε ποτέ, Γερμανέ – Γερμανέ» που έβγαινε, όχι από το στόμα μα από τα σπλάχνα των φιλάθλων, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μας με τις δυνάμεις κατοχής. Και τούτο, για να μιλήσουμε, με απλά λόγια διότι αυτός ο εντελώς περιττός, εχθρικός σε όλη την Ευρώπη, λαός χρωστά στην Ελλάδα και στους Έλληνες, όχι μόνο τον κλεμμένο χρυσό της πρώτης κατοχής και το ανεξόφλητο επαίσχυντο «δάνειο» των τοτινών, μαύρων χρόνων, ούτε μονάχα τις βρώμικες μίζες της Siemens, στους εδώ υπαλληλίσκους του,   μα κι όλη του την ύπαρξη.   Στα σύγχρονα και τα πιο παλιά χρόνια.
Κι ας έσπευσε ο Θ. Πάγκαλος καθώς πέφτει η αυλαία της ζωής του να ξυπνήσει το γονιδίωμα του Φασίστα μέσα του. Δεν πληρώνουμε, γιατί δεν χρωστάμε κ. Πάγκαλε… Ή μάλλον θα πληρώσουμε όσα διαπιστωθεί πως, πραγματικά, χρωστάμε. Αυτά, μάλιστα. Μέχρι δεκάρας. Ας πάψει πια αυτός ο πρώτος μεταξύ των υπευθύνων για την καταστροφή της Ελλάδας να ψάχνει συνενόχους με βλακώδη ευφυολογήματα του τύπου, «μαζί τα φάγαμε». Διότι αυτή η – νέα – αθλιότητα του κ. Πάγκαλου, εξισώνει τις μίζες, τα ψέματα, το βρώμικο πολιτικό χρήμα και τον ταχύτατο πλουτισμό των πράσινων επί χρόνια κυβερνώντω ν, με την μικροφοροδιαφυγή μερικών πολιτών. Αυτά, κ. Πάγκαλε δεν εξισώνονται.  Αυτό που κάνετε είναι μια αλητεία φασιστικού τύπου, ένα αναμάσημα μιας ισοπεδωτικής ρητορείας.
Άκουσα, όμως και τον κ. Μ. Κεφαλογιάννη, να λέει σε ένα ραδιόφωνο, πως το «πολιτικό σύστημα είναι σάπιο και η γραφειοκρατία τερατώδης».  Κι ενώ, ο ίδιος είναι κομμάτι του πολιτικού συστήματος και συγχνωτιζόμενος μ’ αυτήν την «τερατώδη» γραφειοκρατία, ψάχνει τον «υπεύθυνο» όχι στον καθρέφτη του,  αλλά στον «Χατζηπετρή» του Λουκιανού Κηλαϊδόνη .
Και σκέφτηκα, φέρνοντας το μυαλό μου τον ποιητή σαν σε κάθε δύσκολη ώρα, πως για να μην έχουν ακόμη συλληφθεί οι Πάγκαλοι, ενώ έριξαν τη χώρα στο γκρεμό, «θα φταίει το κακό το ριζικό μας, ή ο Θεός που μας μισεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου