Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΥΖΗΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!! ΕΛΕΟΣ!!!

Ακέφαλο ουσιαστικά παραμένει το υπουργείο Οικονομικών λίγα μόλις 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση του Βασίλη Ράπανου να γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό την άρνησή του να αναλάβει το υπουργείο. Το παρασκήνιο της αντικαταστασής του είναι έντονο τις τελευταίες ώρες και η ονοματολογία..."ξαναφουντώνει".
Το όνομα του υπουργού Οικονομικών θα ανακοινωθεί την Τρίτη, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά με των Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισικά.

Τα ονόματα που "παίζουν"
Πολλά ήταν τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης για την αντικατάσταση του Βασίλη Ράπανου αλλά οι επιλογές...περιορισμένες.
Αρχικά έγινε τηλεφώνημα από συνεργάτες του Πρωθυπουργού στον Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, την ώρα του τηλεφωνήματος βρισκόταν στον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Βασίλης Ράπανος. Ο κ.Γιαννίτσης δήλωσε κατηγορηματικά οτι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του υπουργού οικονομικών για να ξεκινήσει εκ νέου η βολιδοσκόπηση άλλων προσώπων.
Το όνομα του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα είναι αυτό που συζητείται πολύ έντονα, τις τελευταίες ώρες. Φαίνεται ότι ο κ. Στουρνάρας είναι αποδεκτός από όλες τις πλευρές και κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί. 

Ποια ονόματα συζητάει η ΔΗΜΑΡ

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ερωτηθείς ποια στοιχεία θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, απάντησε :"Αντίστοιχα προσόντα, εμπειρίες, γνώση του αντικειμένου και κυρίως μίας επαφής με την Ε.Ε. για να μπορεί να διαπραγματευτεί".
Όταν ρωτήθηκε για τα τρία πρόσωπα, δηλαδή για τους Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργο Ζανιά ή Λουκά Παπαδήμου ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι "τα στοιχεία που σας είπα τα πληρούν". Επισήμανε, ωστόσο, ότι το θέμα είναι μεταξύ των κριτηρίων ανάδειξης θα είναι "να δοθεί ένα μήνυμα νέας πνοής".
Ακούστε τι είπε

'Ετσι φτάσαμε στην αντικατάστασή Ράπανου
Τα σενάρια για την αντικατάσταση του Βασίλη Ράπανου άρχισαν να γράφονται από την στιγμή που διοικητής της Εθνικής Τράπεζας μπήκε στο νοσοκομείο μετά την κατάρρευσή του μέσα στο υπουργείο οικονομικών την περασμένη Παρασκευή.
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έγιναν να μην γίνουν γνωστές οι συζητήσεις για την αντικατάσταση, ο Βασίλης Ράπανος είχε ήδη πάρει την απόφασή του. Το βράδυ πριν από την κατάρρευσή του μιλούσε,στο σπίτι του, για τους προβληματισμούς του σε σχέση με την ανάληψη των καθηκόντων του με τον φίλο και στενό συνεργάτη του Τάσο Γιαννίτση.

/www.enikos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου