Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος, απόψε, στο πλευρό μας, εναντίον των Γερμανών


La Republica: Εμείς οι Ιταλοί νοιώθουμε πιο κοντά στα ξαδέλφια μας από την Αθήνα
Στο πλευρό των Ελλήνων τάσσεται για τον αποψινό αγώνα Ελλάδας – Γερμανίας η ιταλική «La Repubblica» που δίνει πολιτική διάσταση στο σημερινό ματς το οποίο χαρακτηρίζει «ντέρμπι των σπρεντ», ντέρμπι μεταξύ φτωχών και ισχυρών. Όπως  τονίζει στο δημοσίευμα, οι Ιταλοί υποστηρίζουν την Ελλάδα, αφού νιώθουν πιο κοντά στα «ξαδέρφια από την Αθήνα» παρά στην Άνγκελα Μέρκελ.
Οι Γερμανοί ενάντια στους Έλληνες είναι λίγο (σα να λέμε) η υπόλοιπη Ευρώπη ενάντια στους Γερμανούς, αδύναμα νομίσματα εναντίων των Γερμανών, οικονομικές περιφέρειες εναντίον των Γερμανών. Σε κάποιες περιπτώσεις ένας αγώνας ποδοσφαίρου γίνεται πολλά περισσότερα.ι Το να υποστηρίζει κανείς τους πιο αδύναμους, έχει και ένα ιδεολογικό υπόβαθρο.
Το να αισθάνεται κανείς ότι είναι απέναντι σε όσους έχουν την εξουσία είναι σαν να υπερασπίζεται κανείς την χαμένη υπερηφάνεια, την υπερηφάνεια των εξαθλιωμένων. Αυτοί (που έχουν ανάγκη) είναι οι Έλληνες, είμαστε λίγο κι εμείς οι Ιταλοί, που σίγουρα μοιάζουμε περισσότερο στα ξαδέρφια από την Αθήνα απ’ ότι στην κυρία Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου