Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Βάζει "λουκέτο" στη Δημοκρατική Συμμαχία η Ντόρα

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 1Bakogianni 2



Ένα φορτηγό μισθωμένο, σύμφωνα με πληροφορίες,  από την εταιρία που έχει δώσει με leasing τα έπιπλα στην Δημοκρατική Συμμαχία, ετοιμάζεται να παρκάρει έξω από τα γραφεία του κόμματος της κ. Μπακογιάννη για να της κατασχέσει μέρος αυτών,λόγω αδυναμίας να πληρωθούν, αλλά ένα «ισχυρό» τηλεφώνημα, αναστέλλει την διαδικασία... 
Τα οικονομικά του νεοσσού κόμματος βρίσκονται λίγο πριν ή λίγο μετά το … δυστυχώς επτωχεύσαμε, ο βασικός αιμοδότης, ένας κορυφαίος ποδοσφαιρικός παράγοντας έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρούσει πρύμναν και το λουκέτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαντάζει ως η μοναδική λύση…
 «Έζησε το μύθο της», όπως επιμένουν οι καλά γνωρίζοντες,  ως πολιτικός αρχηγός με γραφεία επί της Λεωφόρου Συγγρού, η Ντόρα Μπακογιάννη και τώρα όπως προκύπτει από συνδυασμό πληροφοριών, εκτιμήσεων αλλά και γεγονότων ετοιμάζεται, το προσεχές χρονικό διάστημα, και πάντως πριν τις εκλογές,  να βάλει «λουκέτο» στη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού ξέμεινε, όπως λένε οι πληροφορίες από … συμμάχους αλλά και οικονομικούς αιμοδότες. Τρία είναι τα σενάρια που διακινούνται, πλέον, στην πολιτική «πιάτσα» για την τύχη της πρώην υπουργού Εξωτερικών, ύστερα και από την αφαίμαξη στελεχών που υπέστη από την πρώτη στιγμή  ( μετακίνηση Κιλτίδη στο ΛΑΟΣ ) αλλά και τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις άλλων ( το "παρών" του Λευτέρη Αυγενάκη στην ψηφοφορία για το μνημόνιο 2 ):

Η πρώτη εναλλακτική λύση είναι η επιστροφή στην ΝΔ. Ταπεινωτικό, μεν αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο, η επανένταξη της υπό τον «εχθρό» Α. Σαμαρά, το οποίο όμως υποβοηθά η ενδοτική στάση του Μεσσήνιου στην υπόθεση του μνημονίου Β’ αλλά και το ότι ουδέποτε ακολούθησαν την κ. Μπακογιάννη στο μοναχικό της δρόμο τα πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρα της, όπως ο Κ. Χατζηδάκις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Σίμος Κεδίκογλου, αλλά ούτε και η ανεξάρτητη, πια, επιστήθια φίλη της Έλσα Παπαδημητρίου.
Ο δεύτερος δρόμος είναι να συμπεριληφθεί σε ένα υπό δημιουργίαν πολιτικό σχήμα μνημονιακών – ενδοτικών βουλευτών- που λέγεται πως θα αυτοαποκληθούν "Μεταρρυθμιστές", πιθανά υπό τον Λουκά Παπαδήμο, μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου, τους «φιλελεύθερους» της όποιας ΝΔ έχει απομείνει και τα διεθνιστικά «υπόλοιπα»  του πολιτικού χάρτη.

Η Τρίτη λύση είναι η πλήρης απόσυρση από την πολιτική – κάτι που δεν θα επέλεγε ποτέ μια «κόρη Μητσοτάκη», αφ’ ενός διότι θεωρείται πολιτικό κεφάλαιο για το χώρο που φιλοδοξεί να καλύψει, αφετέρου δε το φθαρμένο σύστημα δεν θα αναλώσει έτσι άκοπα έναν από τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου