Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τι ζητούν δυο πολιτικά βαμπιρ στην Ελεύθερη Ελλάδα;


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Η ανασύσταση του πολιτικού – κομματικού και ιδεολογικού χάρτη μοιάζει, όχι μόνον αυτονόητη, αλλά και ήδη αναδυόμενη από τα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, μητρικής της δημοκρατίας, γενεσιουργού της αξιοπρέπειας, εφευρέτιδος της υπερηφάνειας. Τα μέτωπα ξεδιάλυναν, οι έννοιες επαναπροσδιορίστηκαν κι οι πολίτες  έχουν μπροστά τους το ένα και μόνο δίλλημα: Πατρίδα σε υποτέλεια ή Ελλάδα ελεύθερη. Ας  δούμε όμως με λίγο πιο αναλυτική ματιά τους εκβιασμούς που ορθώνονται μπροστά μας από τους υπαίτιους, όλων των ως σήμερα δεινών που έχουν φέρει τον τόπο σε μια πραγματική – ή πλασματική – ακροβασία στο κενό…  Το παλαιό δίπολο – πιο φανερά από ποτέ άλλοτε – αποσυντίθεται … Και διά των εκβιασμών επιχειρεί να σπείρει τα σαπίλα του παντού, σαν το χτικιό που απλώνει…
Μας λένε, αυτοί οι ντόπιοι κάλφες των Ευρωπαίων ‘’μαστόρων’’ της τοκογλυφίας πως αν δεν μας κυβερνήσουν από κοινού οι δυο ήδη μισοπεθαμένοι συνεταίροι του μνημονίου, η χώρα θα πτωχεύσει… Απολαμβάνουν λοιπόν κάποιες Ευρω –φυλλάδες να διασπείρουν το σχετικό κίνδυνο, χειροκροτούν όσους μας ταπεινώνουν και απευθύνονται στην κοινωνία μόνον εκβιάζοντας την. 
Είναι προφανές πως δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι που επισείουν στο βαθμό που τους επικαλούνται. Ένα κράτος στα όρια της χρεοκοπίας δεν πληρώνει αναδρομικά ΕΚΑΣ !
Οι εκπρόσωποι του παλαιού δικομματισμού σπέρνουν παντού καθώς αποσύρονται, σάπιοι κι αξιολύπητοι από το πολιτικό προσκήνιο, τον επίπλαστο εκβιασμό με την ίδια ευκολία που σέρνουν το, με ιατροδικαστική έκθεση της ιστορίας , κλινικά νεκρό πολιτικό τους σαρκίο ως την αναπότρεπτη συλλογική και ιστορική λήθη.
Χθες επιχείρησαν τον ίστατο εκβιασμό με την «βολική» για τα πολιτικά τους ικριώματα νεοναζιστικού τύπου επέμβαση, στα εσωτερικά μας  της συμπλεγματικής ηγέτιδος του νεοχιτλερικού Γερμανικού κράτους περί δημοψηφίσματος.
Κι όλα τούτα για να ποδηγετήσουν έναν από την μήτρα του Ελεύθερο λαό και να διατηρήσουν ως πολιτικά βαμπίρ τα οφίτσια τους και την δυνατότητα να εκπληρώνουν  τις προγραφές τους στους ξένους εντολοδότες τους.  Παραμένουν αμετανόητοι… Διότι δεν κατάλαβαν πως το σύστημα τους πέθανε στις 6 του Μάη και πως η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελεί απλώς την διακοίνωση του μνημόσυνου αυτού του συστήματος.
Δεν αντιλήφθηκαν ότι αυτές οι κατοχικές πρακτικές δεν έχουν προσδόκιμο ζωής απευθυνόμενες σε έναν λαό που επεβίωσε τρεις χιλιάδες χρόνια, επειδή έλεγε ΟΧΙ στους κατακτητές. Που ήταν πολλοί αλλά νικήθηκαν ΌΛΟΙ !
Δεν κατάλαβαν τέλος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «ο άνθρωπος που τρομάζει την Ευρώπη» δεν ανεδείχθη απλώς ως αριστερός ηγέτης αλλά ως Εθνικός ηγέτης γιατί τώρα προσωποποιεί, την μόνη πατριωτική επιλογή.    
Δείχνει έτοιμος και σίγουρα θαρραλέος να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα αυτό το συνεπές όχημα που οδηγεί τον Ελληνισμό, πάντοτε με ακρίβεια, στο βαθύ και μακρύ μέλλον του, ενώ, όπως γίνεται ύστερα από κάθε κρίση, ένα νέο πολιτικό σύστημα σκαρώνει τη σφραγίδα του που θα βάλει στην νέα Ελεύθερη Ελλάδα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου