Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εκλογές τον Ιούνιο: Τελικός γύρος με προφανή νικητή


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Ο κύβος ερρίφθη και πάμε σε εκλογές στις 17 Ιουνίου. Η ελάχιστη πολιτική λογική αλλά και η δυνατότητα ανάλυσης των δεδομένων – η οποία πνίγηκε στο χείμαρρο του απόλυτου πανικού των δυο, αποδοκιμασμένων πια, κομμάτων του  παλαιού δικομματισμού- οδηγεί, από την επαύριον των εκλογών της 6ης Μαΐου σε νέες κάλπες…  Το ΠΑ. ΣΟ. Κ και η ΝΔ φοβούνται βεβαίως μήπως η νέα προσφυγή στους πολίτες συστήσει απλώς την νεκροψία επί δυο πολιτικών πτωμάτων που έχουν ήδη μπει σε διαδικασία σήψης.
Φοβούνται διότι γνωρίζουν πως αν κάνουν μια κυβέρνηση Ευρώ- υποτακτικών θα υπογράψουν την πολιτική τους καταδίκη, ειδικά αν ένας ηγέτης σαν τον Αλέξη Τσίπρα κάτσει  έστω για λίγο στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Φοβούνται διότι γνωρίζουν πως η ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που ‘’πασάρισαν’’ προς την κοινωνία   είναι επίπλαστη. Ξέρουν πως την 6η Μαίου κατεδαφίστηκε ο δικομματισμός, καταδικάστηκε  το μνημόνιο, αλλά καταψηφίστηκε και ΑΥΤΗ η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ήξεραν από την αρχή οι πανικόβλητοι κήνσορες του δικομματισμού πως αυτή η βουλή δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ, με το δημιούργημα τους, αυτό το πολιτικό απόβρασμα της Χρυσής Αυγής τόσο ισχυρό στα έδρανα της.
Ήξεραν από την αρχή πως ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης που ξεπέρασε το πολιτικό του σχήμα ήρθε να καλύψει ένα πολύ ευρύτερο πολιτικό φάσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμβολίσει την υπέρβαση των χθεσινών κομματικών προορισμών. Προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν στο δόκανο του κυβερνητισμού και των «τηλεκατευθυνόμενων» αποφάσεων – δεν τα κατάφεραν.
Συνάντησαν, αντιθέτως, έναν ηγέτη που δείχνει αποφασισμένος να εκφράσει το καινούριο, οδηγώντας το ΠΑ. ΣΟ. Κ.  στην οργανική διάλυση και πανικοβάλλοντας εμφανώς την Νέα Δημοκρατία.

Συνάντησαν έναν ηγέτη που έκαμε όλην την Ευρώπη να αρχίσει να επανατοποθετηθεί υπό το κράτος της παραδοχής ότι είναι «μια λάθος Ευρώπη» και ζήτησε να ιδεί πρώτα την κοινωνία και ύστερα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, την ώρα που ο κ. Σαμαράς ζητούσε οίκτο από τα παρηκμασμένα εξαδέλφια της ΝΔ – και εκείνα τον αρνούνταν…
Στις 17 Ιουνίου ανοίγει ο δεύτερος γύρος της παρτίδας.  Και σε αυτόν ο νικητής είναι πιο πάνω από προφανής…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου