Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η «Σωτηρία» μιας χώρας, δίχως πολίτες


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, της έτσι κι αλλιώς υπηρεσιακής, της αυτονόητα «μεταβατικής», της «ορφανής» από οποιαδήποτε πολιτική νομιμοποίηση ακόμη κι αν την εκλάβει, με την πραγματική της διάσταση- μια κυβέρνηση δηλαδή, επιβεβλημένη από κατοχικές δυνάμεις, την οποία απαρτίζουν ατόφιοι και πρόθυμοι διεκπεραιωτές μιας ελεεινής κατοχής.
Τα λόγια αρθρώνονται πολύ εύκολα, σχεδόν αβασάνιστα από τον Γερμανοτραφή γραφειοκράτη που υποδύεται πρόθυμα τον πρωθυπουργό, σε αυτό το γκροτέσκο, λέγοντας πως «κόκκινη γραμμή» γι αυτόν είναι η σωτηρίας της χώρας. Ο κ. Παπαδήμος, φαίνεται πως έχοντας συνηθίσει να βλέπει σκελετούς που στοιβάζονται κρυμμένοι στην ντουλάπα του, από την βρώμικη εποχή του Χρηματιστηρίου, ή την καταστροφική, όσο και εκβιαστική είσοδο της χώρας μας στο Ευρώ με πλαστά στοιχεία, δεν ενοχλείται από την σκελετωμένη κοινωνία, την αναιμική αυτοπεποίθηση των Ελλήνων πολιτών, τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους, τους ηττοπαθείς  νέους, την εκχωρημένη πατρίδα, που αυτός κι ο προκάτοχος του υποθήκευσαν και τον αποστεωμένο κοινωνικό και παραγωγικό ιστό. Η  χώρα όμως δεν σώζεται  αναζητώντας την τύχη της στον «Πύργο των φαντασμάτων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης – που διαλύεται (δεν το βλέπουν;) – και του Ευρώ.
Η πατρίδα δεν σώζεται με την απίσχνανση των πολιτών. Διότι αν οι πολίτες σβήσουν στη σκιά τους, με μηδενικά εισοδήματα, ανύπαρκτη προοπτική και εξαντλημένη ανοχή, τότε η χώρα την οποία ο στυγνός τραπεζίτης καμώνεται πως «σώζει» δεν θα έχει πολίτες να την υπερασπιστούν. Αν ο στόχος του εκπροσώπου του τραπεζικού κατεστημένου είναι αυτός, θα είναι δικό μας έγκλημα να τον αφήσουμε να τον πετύχει. Να μην γελιόμαστε. Όλο αυτό το ανερμάτιστο σμάρι που παριστάνει την κυβέρνηση βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως και η προκάτοχη  πράσινη κυβέρνηση. Αλλιώς δεν θα δεχόταν δουλικά, τις καταστροφικές για την πατρίδα μας , αποφάσεις της υπό διάλυση Ε. Ε. Δεν θα δεχόταν το εμπάργκο στο Ιράν – την μόνη χώρα από την οποία εισάγουμε πετρέλαιο χωρίς να καταβάλουμε άμεσα μετρητά. Δεν θα είχε αποδεχθεί το σχέδιο ( που υπάρχει) περί άτακτης χρεωκοπίας της Ελλάδος τον προσεχή Απρίλιο. Δεν θα χρησιμοποιούσε ως μέσο τρομοκράτησης τις συγκρίσεις  με την άλλοτε Σοβιετικής επιρροής Ουγγαρία. Δεν θα αντιδρούσε τόσοι άνευρα στην ομολογία σοκ του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού ότι οι Γκρίζοι λύκοι έκαψαν την Ελλάδα και θα αξιοποιούσε τόσο τον Ρωσικό Πακτωλό, όσο και την ανάγκη δημιουργίας ΑΟΖ.
Αυτή η κυβέρνηση, όμως, εργαλείο εξωγενών εντολοδοτών δεν θέλει να τα κάνει όλα αυτά. Οι εκλογές αύριο είναι μονόδρομος.
Η νέα κυβέρνηση με όπλο την πολιτική νομιμοποίηση θα μπορεί να διαχειριστεί την νέα πραγματικότητα, χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε μια κι όσοι την έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, θα αποκαθηλωθούν εκλογικά, εντός του 2012  σε όλη την Γηραιά Ήπειρο και με διαφορετικό – Εθνικό ή περιφερειακό νόμισμα. Η νέα κυβέρνηση θα γεννήσει μια νέα προοπτική στην πατρίδα και μια να ελπίδα στους πολίτες. Οι κάλπες πρέπει να στηθούν  άμεσα. Πριν ξεμείνουμε από πολίτες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου