Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς: Ο "θιασάρχης" του φιλοκατοχικού συνασπισμού πριν την... Τελευταία παράσταση


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Σε μέτωπο των … καταδικασμένων εξελίσσεται το … όραμα της διεύρυνσης του «φιλοευρωπαϊκού» μετώπου που πανικόβλητος διατυπώνει, κάπως… άναρθρα,  ο Αντώνης Σαμαράς. Και τούτο διότι το … προσκλητήριο αφορά αποδοκιμασμένους από τους πολίτες παράγοντες, όπως άλλωστε είναι και ο κ. Σαμαράς, εξωκοινοβουλευτικά μικρά κι ασήμαντα σχήματα, οι αρχηγοί των οποίων έχουν ένα κοινό με τον κ. Σαμαρά. Διέλυσαν εξ’ αιτίας της εξουσιολαγνείας τους την πολιτική τους μήτρα, σε διαφορετικούς χρόνους ο καθένας και τώρα συναντώνται ξανά με συγκολλητικό υλικό ξανά τη δίψα τους για εξουσία που οι πολίτες τους απαγορεύουν να έχουν. Αυτό αποδείχθηκε στις εκλογές της 6ης  του  Μάη.
Ο Σαμαράς του 18 % , η Μπακογιάννη του αποκαρδιωτικού 2, 5 %, ο Καρατζαφέρης του εξηγήσιμου 2,5 % και ο Μάνος του περιθωριακού νεοφιλελευθερισμού και ο απολιτίκ Τζίμερος  του απόλυτου τίποτα είναι το μείγμα που μας «προτείνει» ο Σαμαράς, ως «ικανό» να κυβερνήσει. Το μόνο που ορατά θέλει να κάνει είναι να συνασπίσει για μια… τελευταία παράσταση, μπρος στα μάτια των Γερμανών δυναστών,  τον φιλοκατοχικό θίασο των προθύμων, οι οποίοι μισούνται μεταξύ τους (άραγε πως θα συνεργαστούν;)  λίγο πριν κι ο ίδιος εκπέσει ακολουθώντας την ιστορική μοίρα των ενδοτικών. Διότι στις 17 Ιουνίου το βράδυ, όλοι αυτοί, θα έχουν τελειώσει οριστικά.
 Ο κ. Σαμαράς θα παραιτηθεί υπό το βάρος της αμφισβήτησης, η ΝΔ θα απολήξει τον βιοιστορικό της κύκλο και οι νεοφιλελεύθεροι σκελετοί θα μπουν οριστικά στη ντουλάπα.
Η γενιά των 40ρηδων, λένε κάποιοι και δεν έχουν άδικο περιμένει στη γωνία και στον Συντηρητικό πολιτικό χώρο. Σ’ αυτήν την αντιπαράθεση, την αδιάφορη ακόμη για την κοινωνία ώσπου το διάδοχο σχήμα της ΝΔ, αποδείξει πως ακούει και αφορά τους πολίτες και την κοινωνία, θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μάκης Βορίδης, μια και οι υπόλοιποι – και λάθρα φιλόδοξοι – εκπρόσωποι της, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδακης  και Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεν απηχούν ούτε στο ελάχιστο μιας κοινωνίας που έχει μεταβληθεί ιλιγγιωδώς.
Η τελευταία φιλοκατοχική παράσταση του κ. Σαμαρά και του επαμφοτερίζοντος συνασπισμού του, δεν θα έχει βαθιά υπόκλιση αλλά πολλές αποδοκιμασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου