Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο καιρός που αποκαλύπτονται τα είδωλα




Του Γιάννη Βασιλακόπουλου 

Αλλάζουν τα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλάζουν αυτονόητα. Αλλάζουν απελευθερωτικά για τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Αλλάζουν καταδεικνύοντας την ανικανότητα  την ανικανότητα της ως χθες καθεστηκυίας πολιτικής τάξης. 

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
 Διότι τι είναι στην πραγματικότητα το μνημόνιο, άλλο από τον εξαναγκασμό του πολιτικού κατεστημένου να αποδεχθεί ότι διέπραττε έγκλημα όταν κολάκευε τις αδυναμίες της φυλής μας, εκτρέφοντας το βολικό αλλά άθλιο πελατειακό μοντέλο ομηρίας της πιο δημιουργικής κοινωνίας; Και τι καταδεικνύουν τα κοινωνιοκτόνα μέτρα που τώρα με πάθος στηρίζουν οι πολιτικοί βρικόλακες του χθες για να γαντζώσουν από αυτά την νοσηρή παρουσία τους στο δημόσιο βίο;
Ότι στάθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν τις τύχες της κοινωνίας, σε οικονομικό επίπεδο και τώρα αντί να αυτοκτονούν πνιγμένοι στις Ερινύες της Ελληνικής μυθολογίας, επιχειρούν να τιμωρήσουν τους πολίτες για αυτά τα δικά τους εγκλήματα. Σήμερα ξορκίζουν με διάφορους απροσχημάτιστους εκβιασμούς το καινούργιο διότι είναι δυνατόν να τους αποκαλύψει. Αυτούς και τους άθλιους, ιδιοτελείς στόχους τους. Συναθροίζονται όλοι οι διεφθαρμένοι δαίμονες της χτεσινής κακής μας μοίρας και αυτοαποκαλούνται «φιλοευρωπαϊστές», ενώ δεν έχουν άλλον φίλο από την βρόμική εξουσία που για χρόνια μακαρίως ασκούσαν. Επινοούν ψεύτικους εχθρούς που έρχονται από πολύ παλιά, από χρόνια γκρίζα, από καιρούς ανελέητου εθνικού διχασμού. Μα οι πολίτες δεν χάσκουν πια ανυποψίαστοι.
Γνωρίζουν πως, χωρίς μνημόνια, εκβιασμό, εθνική και κοινωνική υποτέλεια – μόνον έτσι – η Ελλάδα θα βρει ξανά το βήμα της. Διότι μόνον έτσι θα απελευθερωθούν οι πιο υγιείς, οι πιο δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα τινάξουν στον αέρα τις νοσογόνες εστίες που το χθες δημιούργησε. Οι  υποτελείς εκπρόσωποι του δεν πείθουν πια κανέναν. Ο παραμορφωτικός τους καθρέφτης ράγισε πια και δεν φτιασιδώνει τα τρομακτικά τους είδωλα. Αντιθέτως, τα αποκαλύπτει !    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου