Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Παφίλης, Μπογιόπουλος, Πρωτούλης θα δώσουν την μάχη της διαδοχής την επαύριον της 17ης Ιουνίου
Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Την παραίτηση της από την θέση της Γ. Γ. του Κ. Κ. Ε. θα υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες η Αλέκα Παπαρήγα εάν η κάλπη της 17ης Ιουνίου επιβεβαιώσει την «κατρακύλα» του Κόμματος, όπως αυτή κατεγράφη τόσο στην κάλπη της 6ης Μαίου, όσο και σε όλες τις ως τώρα μετρήσεις. Ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Γιάννης Πρωτούλης φέρονται ως φαβορί ως «κομουνιστική απάντηση» στον πολιτικό καλπασμό του Α. Τσίπρα, ενώ οι ‘’σκληροί’’ του κόμματος φαίνεται να προτάσσουν την υποψηφιότητα του Θ. Παφίλη…
Η κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό και τα άλματα με τα οποία αυξάνει ολοένα την επιρροή του στην κοινωνία δεν έφερε σεισμικές δονήσεις μόνο  στα θεμέλια, του παλαιού δικομματισμού, ούτε «ζάλισε» μονάχα τα Ευρωπαϊκά όργανα. Το μήνυμα αυτής της πολιτικής νίκης πέρασε, πρώτα, από την πλήρη επικράτηση του στη μάχη της Αριστερής όχθης του πολιτικού χάρτη, αποκαλύπτοντας τον κατ’ ουσία φιλο – συστημικό ρόλο του ΚΚΕ το οποίο, όπως αποδείχθηκε με τις απομονωτικές θέσεις του, δαιμονοποιούσε την αριστερά στο σύνολο της, έμπαινε πολύ βαθειά στο περιθώριο και οδηγούσε την κοινωνία σε συντηρητικές και πολλές φορές σε φοβικές επιλογές.
Η νίκη του Αλέξη Τσίπρα, όμως, φαίνεται πια να βάζει στον Περισσό δύσκολα ζητούμενα, όσο αυτονόητα κι αν φαντάζουν. Το Κ. Κ. Ε. πρόκειται να αποσυντεθεί ως «μπαγιάτικο» προϊόν, αν δεν δείξει αντανακλαστικά τόσο πολιτικής όσο και ηλικιακής ανανέωσης – ή μάλλον  «αυτοσυντήρησης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου