Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μύδρους κατά της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, λέγοντας ότι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αποτελεί «βιασμό της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας». «Πρόκειται για βιασμό της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αφού ο ναζισμός είναι υπεύθυνος για τη...
γενοκτονία που συντελέστηκε κατά του ελληνικού λαού τα χρόνια της φασιστικής κατοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μεγαλόνησο.


Σύμφωνα με τον κ. Χριστόφια, «Ο ναζισμός-φασισμός βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη δημοκρατία, -το μεγαλύτερο απόκτημα του ανθρώπου- που γέννησε ο ίδιος ο ελληνικός πολιτισμός τόνισε, και «η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης κτυπά το καμπανάκι του κινδύνου. Η Ευρώπη χρειάζεται μια άλλη πορεία με έμφαση στην ανάπτυξη, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της κοινωνικής ισότητας και όχι την ασυδοσία της αγοράς και του άνομου κέρδους».

Χαρακτήρισε επίσης ως «εντελώς απαράδεκτο και φοβερά ζημιογόνο για την πατρίδα και το λαό μας, 38 σχεδόν χρόνια μετά, να υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μας και δικαίωσης της προδοσίας του 1974, με την απόδοση τιμών στους πρωτεργάτες των φασιστικών ενεργειών που οδήγησαν την Κύπρο και το λαό μας στην καταστροφή».

«Πρόκειται για παρενέργειες της πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» τόνισε ο κ. Χριστόφιας, υπενθυμίζοντας ότι «είναι τα αποτελέσματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1929 που εκμεταλλεύτηκε ο Αδόλφος Χίτλερ στη Γερμανία και το φασιστικό του κόμμα, για να προωθήσει την μισάνθρωπη ιδεολογία του ναζισμού-φασισμού».

«Η απογοήτευση και η απόγνωση των απλών ανθρώπων αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την αποδοχή λαϊκίστικων και φασιστικών μηνυμάτων» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε έκπληξη και δέος για το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, ένα κίνημα το οποίο προσδιορίζεται ως ναζιστικό-φασιστικό κατέγραψε ποσοστά της τάξης του 7% και να εισέρχεται στη Βουλή, έχοντας λάβει περίπου τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ψήφους.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε με τη σειρά του στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο Sigmalive πως στην Κύπρο παρατηρούνται ανησυχητικά φαινόμενα και ότι ο φασισμός δεν προκύπτει από το πουθενά.

Τόνισε ότι ευθύνες φέρουν «η οικονομική κρίση, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο σοβινισμός καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις χειρίζονται ζητήματα και αντιμετωπίζουν καταστάσεις». www.fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_8972.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου