Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κοντά στην αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Public Issue


Πρώτο με ακόμη υψηλότερο ποσοστό σύμφωνα με πληροφορίες δίνει τον  ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση  Public Issue  που παρουσιάστηκε  από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (το βαρόμετρο της public issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 30% , ενώ ενισχυμένη είναι και η Νέα Δημοκρατία (σε σχέση με τα αποτελέσματα της 6ης  Μαίου με 26%.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 15%, ΔΗΜΑΡ 7% και Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5%. Όπως είναι φανερό σημαντικές είναι οι απώλειες του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ενώ θα περιμένουμε την αναλυτική παρουσίαση της δημοσκόπησης για να δούμε τις τάσεις που  επικρατούν σε ότι αφορά συμμαχία «Δράσης – Δημιουργίας ξανά», τους Οικολόγους Πράσινους, τον ΛΑΟΣ και τα μικρότερα κόμματα αφού τα πρώτα στοιχεία δείχνουν επτακομματική βουλή, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της έρευνας.
Πάντως είναι φανερό ότι ήδη παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα ψηφοφόρων γύρω από τους δύο πόλους που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας και γύρω από κόμματα που υπογραμμίζουν τον ρόλο τους σε κυβερνητικό σχηματισμό μετά την 17η Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου