Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Στους "8" με περίπατο η πεισμωμένη ΑΕΚ - ΘΕΡΙΣΕ... ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ, 4- 0 ΤΟ... ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΑΕΚ πήρε την πιο εντυπωσιακή πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 4-0 της Λάρισας μέσα στο AEL FC Arena.
Και για τις δυο ομάδες το παιχνίδι ήταν οριακής σημασίας, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση προκειμένου να βελτιώσουν την ψυχολογία τους, όντας τελευταίοι στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν άντεχαν να μείνουν εκτός και τους τελευταίου τους για εφέτος στόχου.
Εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε για του ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι με την πρόκριση αυτή και τον τρόπο που ήρθε, θα πρέπει να μην υπολογίζουν στο πρόστιμο των 100.000 ευρώ που τους είχε βάλει ο Σταύρος Αδαμίδης, καθώς τώρα, σύμφωνα με την υπόσχεσή του, θα τους το αφαιρέσει.
Το ξέσπασμα της ΑΕΚ ήρθε στην επανάληψη της αναμέτρησης, αν και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ προηγούνταν με 1-0 από το πρώτο μέρος, όταν στο 38' ο Μπλάνκο πήρε το ριμπάουντ σε σουτ του Σκόκο που κατέληξε στο δοκάρι και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός επιθετικός, βέβαια, δεν καλυπτόταν, όμως παρά τις όποιες διμαρτυρίες των Λαρισαίων για οφσάιντ, το γκολ μέτρηση.
Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για την επανάληψη, το ίδιο δυνατά με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο 46' ο Μπλάνκο έστειλε εκ νέου τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε αυτή τη φορά ως οφσάιντ, σε μια απόφαση που από τα ριπλέι δείχνει τελείως οριακή.
Πάντως, η ΑΕΚ δεν θα αργούσε να κάνει το 2-0, αφού επτά λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος βρήκε σε αντεπίθεση τον Γεωργέα και εκείνος νίκησε τον Αμπάρη με δυνατό σουτ.
Μετά το δεύτερο γκολ η Λάρισα κατέρρευσε και στο 77' ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έγραψε το 3-0, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μανωλάς στο 86' με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστερήσεις, καθώς ο διαιτητής Σταθόπουλος θεώρησε πως υπήρχε κίνδυνος επεισοδίων από οπαδούς, που είχαν μαζευτεί πίσω από την εστία του Σάχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου