Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Ξέχνα τις εκλογές, εμείς είμαστε κυβέρνηση"

Η Ελλάδα είναι μια χώρα, υπό κατοχή. Αυτό το υποθέταμε, το συζητούσαμε, το λέγαμε χαμηλοφώνως μεταξύ μας όλοι οι προβληματισμένοι Έλληνες. Όσοι από εμάς μπαίναμε στην διαδικασία να το πούμε ή να το γράψουμε από δημόσιο βήμα συγκατελεγόμασταν από κάποιους μεγαλοσχήμονες σε ένα κάδρο "γραφικών" προσώπων με Εθνικιστικές εξάρσεις. Να όμως που οι διεθνείς τοκογλύφοι με τους οποίους συγκυβερνά ο κ. Παπανδρέου δεν μας αφήνουν πια καμιά αμφιβολία ότι η εθνική μας κυριαρχία πήγε περίπατο την 4η Οκτωβρίου του 2009, όταν τα "μεγάλα αφεντικά" φύτεψαν έναν Αμερικανό πολίτη στην πρωθυπουργία της Ελλάδος. Ως άλλος ... Τσολάκογλου, ο κ. Παπανδρέου, υπακούει τυφλά στην βούληση εκείνων που του έκαναν πραγματικότητα το παιδικό του καπρίτσιο να γίνει πρωθυπουργός. Έτσι, έχουμε φτάσει στο σημείο μια κυβέρνηση, ανεπιθύμητη από το εκλογικό σώμα  να μην μπορεί να αντικατασταθεί μετά από νέες εκλογές κι ας έχει κατορθώσει να καταστρέψει τον τόπο μέσα σε 14 μήνες... Το γιατί είναι απλό: 
Ανεπίσημα μεν, αλλά χωρίς να αφήνουν περιθώρια ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση, ενδιάμεσοι παράγοντες της Τρόικας ειδοποίησαν με σαφή τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάει σε εκλογές τον Απρίλη, όπως συζητείται ευρύτατα εντός της κυβέρνησης.
Η Τρόικα κινητοποιήθηκε γνωρίζοντας τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει με πρόωρες εκλογές την αναμενόμενη έκρηξη κοινωνικής οργής για τα μέτρα που θα ληφθούν τους πρώτους μήνες του 2011. Όλα αυτά, που τα αποκαλύπτει για μιαν ακόμη φορά ο καλός συνάδελφος Κώστας Χαρδαβέλας στο newsbomb δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία οτι ο κ. Παπανδρέου, είναι ο Τσολάκογλου του καιρού μας. Με μια διαφορά. Ο διορισμένος από τους Γερμανούς κατακτητές πρωθυπουργός της κατοχικής περιόδου, αυτοκτόνησε όταν πνίγηκε στις τύψεις του, για την εσχάτη προδοσία. Για τον Παπανδρέου, πάλι, γνωστό για την εξουσιολαγνεία του, δεν προβλέπεται κάτι  τέτοιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου