Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το pressyou προτείνει τη "Φουρκέτα"-ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

Της Παναγιώτας Κάππου

  Μπορεί η λέξη φουρκέτα κυριολεκτικά να σημαίνει ,διχαλωτή καρφίτσα που συγκρατεί τα μαλλιά των γυναικών κ μεταφορικά πολύ κλειστή και επικίνδυνη στροφή σε δρόμο ,που κινούνται οχήματα .Για τους θεατές  όμως της ομώνυμης παράστασης , που εδώ κ τρία χρόνια παίζεται με επιτυχία στο θέατρο «Εμπορικόν» ,ταυτίζεται με μια άλλη σκέψη και αυτή αφορά το μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας, της Μαρίας Καβογιάννη.
Σε δύσκολες εποχές  η παρέα της" Φουρκέτας" μαγεύει τους θεατρόφιλους στο σανίδι του θεάτρου" Εμπορικόν"
Μια οικογένεια με προβλήματα (κρυφά ή φανερά) είναι μόνο το έναυσμα για ν΄αρχίσει κανείς να γελάει...να σκέφτεται...να προβληματίζεται..να γελάει ξανά...να συγκινείται...μια στροφή 180 μοιρών που αργεί να γίνει, αλλά όταν συμβαίνει, ταράζει σώμα και ψυχή..

Η ηθοποιός, ως Αλίκη στην «Φουρκέτα» της Ελένης Γκαζούκα πετυχαίνει την πληρέστερη θεατρική της ερμηνεία .Συναρπάζει στις κωμικές της νότες αλλά κυρίως συνταράσσει στις δραματικές κορυφώσεις της. Τα ανεκπλήρωτα όνειρα της ηρωίδας , οι παιδικές της αναμνήσεις, ο τρόμος της μπροστά στον θάνατο δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν καλύτερα.
Η Αλίκη είναι μάνα ,η καρικατούρα της ελληνίδας νοικοκυράς, στήριγμα όλων,  ένα πρόσωπο τραγικό που δεν διστάζει να τσαλακωθεί. Ο άντρας της, Κώστας Κόκλας , μόνο στην ανάγκη συνειδητοποιεί ποιες είναι οι αξίες που χρειάζεται να τους δώσει μεγάλη σημασία. Ο Θανάσης Αλευράς, που υποδύεται έναν γιό μεγαλωμένο στην αγκαλιά της μάνας του  αερικό που πληγώνει τον εαυτό του .Ο φίλος του, Πάρης Λύκος,  που σκέφτεται γλυκά για την μάνα. Η αδερφή ,Ματίνα Νικολάου , που αγαπάει την αδερφή της ενοχικά. Ένας παππούς , Μπάμπης Γιωτόπουλος, που αν και στάσιμος στο μεγαλύτερο μέρος του έργου παίρνει τον έλεγχο στα χέρια του σε καίριο σημείο και μια γειτόνισσα , Βικτώρια Ταγκούλη, με φωνή καταπληκτική που από ενοχλητική στην αρχή γίνεται αργότερα καλή φίλη.
Μια παράσταση που αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι καθώς γεννά ένα πλήθος συναισθημάτων , δίνει τροφή για σκέψη ,σε ταυτίζει με τον ηθοποιό και σου αποκαλύπτει αλήθειες που υπάρχουν αλλά αρνούμαστε να δουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου