Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

Μας πνίγει η βρώμα. Τα σκουπίδια σχηματοποιούν σιγά - σιγά ένα βουνό, σε μια πόλη που δεν περιμένει τα Χριστούγεννα. Η Αθήνα "διαμαντόπετρα - της γης το δαχτυλίδι" δεινοπαθεί από την μελαγχολία, τα σκουπίδια, τα προβλήματα και το... κενό εξουσίας.Ο απερχόμενος Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, φαίνεται πως ή έχει πέσει σε κατάθλιψη που έχασε τις εκλογές και εξ' αυτού, τα έχει παρατήσει όλα, ή τιμωρεί τους Αθηναίους που δεν τον ψήφισαν. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε μόνον ένας αποτυχημένος δήμαρχος. Φέρεται και άθλια ως απερχόμενος δήμαρχος. Ο νέος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δεν έχει αναλάβει ακόμη, αλλά οφείλει να διδαχθεί από τν άθλια συμπεριφορά του προκατόχου του.
Την ίδια ώρα αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως και το τέλος της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Εν τω μεταξύ, πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο πραγματοποίησε ελέγχους στο δήμο της Αθήνας και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας, δείχνει ότι ο δήμος Αθηναίων κάλυπτε τις πάγιες ανάγκες του με συμβασιούχους. Τοποθετούνταν, μάλιστα, με μη νόμιμες διαδικασίες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων (204) βρέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας να ασκήσει πειθαρχικές κυρώσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου