Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση έπεσε από μπαλκόνι της ρουμανικής Βουλής την ώρα που ήταν στο βήμα ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα λιτότητας.
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Φορώντας μπλουζάκι το οποίο έγραφε: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε», ο άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.
Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και όπως είδε, ο άνδρας λάμβανε τις πρώτες βοήθειες.
Σε δηλώσεις του στη συνέχεια, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Εμίλ Μποτς, ανέφερε πως είναι συγκλονισμένος από την «τραγωδία», όπως χαρακτήρισε το περιστατικό, ενώ απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».
Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει πριν πέσει από το μπαλκόνι: «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο άνδρας φώναζε τη λέξη «ελευθερία».

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής
Η πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού Εμίλ Μποτς -η τέταρτη μέσα σε ένα χρόνο- απορρίφθηκε και η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί πλέον να προχωρήσει με τις οικονονμικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου