Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κάνει όλα τα χατίρια των αφεντάδων του ο Παπανδρέου - ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ

Ακύρωσε την δημιουργία του Ελληνορωσικού αγωγού η εγκληματική κυβέρνηση Παπανδρέου και άρχισε να υλοποίει τα σχέδια και την βούληση των Αμερικανών στην περιοχή. Κι όλα αυτά με απείρως χειρότερους όρους απόότι είχε προς οφελος της χώρας μας διασφαλίσει ο Κώστας Καραμανλής στην σωτήρια συνεργασία με την Μόσχα.

Ο κ. Παπανδρέου κάτω από την σημαία της πατρίδας του
Με την μπότα των Αμερικανών λοιπόν βαριά πάνω από τα κεφάλια μας, όπως μας την επέβαλε ως γνήσιος υπάλληλος τους, ο Γ. Παπανδρέου, υπογράφηκε χθες στη Σόφια, σε επίπεδο εταιρειών, το καταστατικό της εταιρείας η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB).
Ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 170 χιλιόμετρα (τα 25 χλμ σε ελληνικό έδαφος) και θα κατασκευαστεί από την Κομοτηνή έως τη Στάρα Ζαγόρα, στη Βουλγαρία. Θα είναι διπλής ροής και θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, καθώς και την ασφάλεια τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου.
Παράλληλα, θα συνεισφέρει στη δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και χαμηλότερων τιμών αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το κόστος του αγωγού ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 45 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους.



Πρόεδρος της νέας εταιρείας ορίστηκε ο Jordan Georgiev, ενώ ένας από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους θα είναι ο Αντώνης Νάτσικας, αναπληρωτής διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου